Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Oyun bozmayın oyun kurun!

Sahada iki farklı takım vardı. Biri oynamaya çalışan, diğeri de sadece rakibini bozmaya çalışan..

Alınan 1 puan Trabzonspor için dünkü oyunu gördükten sonra mucize... Çünkü dün gece Kasımpaşa oynamaya çalışan takımken Trabzonspor'un rakibi bozma dışında herhangi bir üretkenliği yoktu. Yani duran toplar dışında gol üretmeyi düşünmeyen bir takım... Maçın bitmesiyle karşımıza gelen istatistiklere baktığımızda bu net bir biçimde ortaya çıkıyor. Oynamaya çalışan takımın kazandığı kornerler 9, diğerinin 2... Bulunan gol pozisyonlarında ise Kasımpaşa zaten uzak ara önde.
Sahaya çıkan 11'leri göz önüne getirdiğimizde Trabzonspor için bu maçın sorunlarla dolu bir karşılaşma olacağı gerçeğini görüyorduk. Cardozo sakat, N'Doye 18 kişilik kadroda yok. Böyle bir durumda önde tercih edebileceğiniz iki isim var... Muhammet Beşir ki, iki maçta da golle buluşan bir isimdi ve Deniz'i kullanma şansınız var. Trabzonspor sahaya çıkardığı 11'de ise orta alanda daha fazla oyuncu bulundurdu. Orta alandan hücuma çıkartabileceği ilk tercih Mbia'ydı... Peki Mbia verilen bu görevi yapabilecek yeterlilikte mi? Kesinlikle hayır. Sırtı kaleye dönük oynama becerisi olmayan, top kullanma ve adam eksiltme özellikleri üst düzeyde olmayan bir isim. Yani böyle bir oyun kurgusu ile sahaya çıktığınız zaman hücumda etkinliğiniz açısından - ki zaten Süper Lig'in başlangıcından beri en önemli sorununuz bu - dünkü görüntünün ortaya çıkması son derece doğal.
Orta alanda çok adam bulundurmanız hücumda etkinliğinizi arttırmadığı gibi top rakipteyken sorunların yaşandığı da bir maç. Dünkü maçta hücuma çıkarken kaptırılan toplar rakibin gol pozisyonlarını üreten en büyük olgu. Örneğin Okay Yılmaz'ın hücuma çıkarken kaptırdığı 3 kritik top gibi.
Takım olarak hiçbir pozitif görüntünün ortaya çıkmadığı bir maçta alınan bir puan çok önemli. İlk yarı Süper Lig'de gelinen nokta büyük bir hayal kırıklığı olarak önümüzde duruyor. Bilinmesi gerekli olan en önemli gerçek ise Anadolu'da bir devrim yapan takımın oyun bozan değil, oyun kuran ve rakibe şartlar ne olursa olsun kendi oyununu, anlayışını kabul ettiren bir görüntüyle sahada yer alması gerektiğidir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA