Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT ÖZBOSTAN

Ya vitrin ya...

Çek Cumhuriyeti maçının ikinci yarısında dilleri dışarı çıkmış bir Milli Takım vardı sahada. Nefesi yetmeyen ayağı yere sağlam basmayan futbolcular.. Beş yabancı kuralıyla Türk futbolcuların daha fazla şans bulup Milli Takım için daha tecrübeli ayaklar olmasını istiyoruz ama gelin görün ki yerli futbolcular tembel ve idman yapmayı sevmiyor. Fitness salonunda çalışmanın faydalarından bile bihaberler... Takım idmanlarından önce ya da sonra bireysel çalışmalar yapıp fizik ya da teknik eksiğini kapatmaya çalışan kaç Türk futbolcusu var? "Arda'nın göbeği Madrid'de eridi" diyoruz yıllardır. Yabancı yasağını kaldırmak ya da kontenjanı 5, 6 ya da 4'e düşürmek Milli Takım'a fayda sağlamaz.
Yerli futbolcuların artık şu gerçeği görmesi gerekiyor. Evet! Messi doğulur ama Cristian Ronaldo olunur. Portekizli süper star sakatlandığında havuzda tek başına 4 saat idman yapan biri. Bizim oyuncular kusura bakmasın tesislerde idman bittiğinde duşunu alıp İstinye Park'a gitmek için arkalarına bakmadan milyonluk arabaların gazına basıyorlar. Çek maçı sonrası takımın kondisyon sorununa dikkat çeken Fatih Terim bu problemin sorumlusu değil. Oyuncular 90 dakikalık kondisyonu kulüp idmanlarındaki çalışma ile kazanırlar. Milli Takım yıldız yetiştirmez, Milli Takım yıldızı vitrine çıkarır. Bizim yıldız dediklerimiz 2008'den bu yana hiçbir turnuvanın vitrininde yok. Vitrinden düşenin yeri ucuzluk reyonudur...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA