Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Bu penaltı nasıl olur da verilmez?

Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş açısından "kemanın telleri" gibi "gergin" bir maç! Gençlerbirliği rahatsız pozisyonda olsa yani düşme hattında falan olsa Galatasaray'ın lehine olacak. Ama onlar çok rahatlar, hata yapmaktan da korkmadan oynadılar.
Önce şunun altını çizelim; aslında altı çizilecek çok şey var dünkü maçta. Bence birinci sıraya Galatasaraylı futbolcuların inanılmaz derecede mücadele etmeleri girer. Zaman zaman kötü de oynadılar. Ama mücadele etmeyen futbolcu yoktu. Son zamanlarda bu tür mücadele ne F.Bahçe'de ne de Beşiktaş'ta vardı. Aslında dünkü maçın bir başka yönü de var. Rakiplerinin bugün ve yarın oynayacağı maçlara göre belki de bu sonuç Galatasaray'ı şampiyon yapacak.
90 dakika boyunca benim çözemediğim iki pozisyon var. Birisi 61'inci dakikada Umut'un düşürüldüğü anda hakemin vermediği ve inanılmaz olan bir penaltı pozisyonu. İkincisi 90+5'te Stancu'nun kaçırdığı inanılmaz pozisyon.
Hakem böyle bir maçta böyle bir penaltıyı nasıl vermez? Bakınız sana göre, bana göre bin tane penaltı pozisyonu vardır. Ben "Penaltı" derim bir başkası "Ben vermem" diyebilir. Ama dün akşamki pozisyonu izleyen birilerine soralım, hem de futboldan nasibini almasın, 1 veya 2 kişi "Penaltı değil" diyemez. Zaten hakem bu penaltı pozisyonundan sonra takdir haklarını Galatasaray'dan yana kullanmaya başladı. Hakeme bu maçta bir şey daha sorarım: Hakem kardeşim size verilen derslerde Melo'nun iki tane rakibin ayağına bastığı pozisyonda ona sarı kart verilmez mi? Dün akşam işte böyle bir hakem vardı. Bu da Türkiye'nin kaderi.

MÜCADELE ETMEYEN GALATASARAYLI YOKTU
Biz yine futbolculara dönelim: Galatasaray'da kötü mücadele eden futbolcu yoktu. Bu bir! Peki mücadelenin yanında çok iyi oynayan kimler vardı? Bir Sneijder hemen onun yanında da Yasin derim. Sonra üçüncü sıraya Sabri'yi eklerim. Onun yanına da Burak'ı yazarım. Yalnız şunu unutmayalım: Son dakika pozisyonu hariç Galatasaray, Gençlerbirliği'ne net pozisyonlar vermedi. Birinde kaleci boşa çıktı. Stancu'nun pozisyonunda Semih ile anlaşamadılar. Aslında bu kaleciye de hak vereceksin bir yerde. Çünkü Muslera'nın yedeğiydi. Takım arkadaşlarının çoğu ona pas bile vermediler zaman zaman. Ve ona zor olacak pozisyonlar da yaratmadılar.

MAÇLAR AYNI GÜN VE SATE OYNANMALI
Sezon başı, bu Galatasaray'ın bitime iki hafta kala bu tarz bir başarı yakalayacağını kimse söyleyemezdi. Hele o İtalyan'dan sonra! Öyle veya böyle Hamza hoca elindeki bu kadroya rağmen iyi şeyler yaptı. Dün akşam zaten kimse Galatasaray'dan mükemmel bir oyun beklemiyordu. Ama dün akşam Galatasaray mükemmel mücadele etti. Aslında bu maçın sonucu bugünkü F.Bahçe-Mersin maçına yüzde yüz tesir edecektir. Haliyle de dünkü Galatasaray maçının sonucu bu geceki maçla birleşerek belki de şampiyonluk maçı olacaktır.
Galatasaray, F.Bahçe ve Beşiktaş'ın maçlarının aynı gün ve saatte oynamaları gerekirdi. Ama yayıncı kuruluş fazla para kazanacak diye maalesef futbolu tuhaf bir hale sokuyoruz. Bu yayıncı kuruluş öyle işler yapıyor ki tam taç çizgisi kenarında bir ikili mücadele var. Ne oldu diye merak ediyorsunuz bir de bakıyorsunuz ki reklam geliyor ve pozisyon güme gidiyor. Galatasaray Arena'nın ulaşım rezaletini biliyorum. Ve bu rezalete rağmen maça gelen Galatasaray taraftarlarını kutluyorum. Paranla rezil olmak gibi bir şey onların yaşadıkları.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA