Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ADALET CİNGÖZ

2011'in unutulmazları

Size bir sözüm var. Unutmuş değilim... Bu yılın unutulmazlarını verecektim... Evet, madem öyle... Gaja'daki Sema Çağa davetini haftaya anlatırım... İşte 2011'in unutulmazları, yılın son gününü fevkalade geçirmeniz dileğiyle...
1-Bir müzayede şirketinin kavramsal sanat sergisi düzenlemesi.
2-Galerilerde banka şubesi anlayışının yeşermesi. Şube şube çoğalmaları...
3-Müzayedelerin başrolü galerilere kaptırması... Eskiden müzayedelerden şikayet eden galericilerin yerini galericilerden şikayet eden müzayedecilerin alması...
4- Video sanatına karşı uyum sağlama.
Onu sevme hatta sayma... Yurt dışından video sanatı kurucusu sanatçı ithal etme.
5-Sönük geçen bir bienal. İlk kez bir bienalin bu kadar sessiz, iz bırakmayarak geçip giderek hepimizi başta beni şaşırtması.
6-Fuar enflasyonu. Önümüzdeki yıl, çağdaş sanat fuarı sayısı bir elin parmaklarını geçerse şaşırmamalıyız.
7-Orada bir köy var yakında. O köyün adı Karaköy diyen galericilerin Karaköy'ü mesken tutmaları. Karaköy'ün de bir başka mini çağdaş sanat merkezi olması.
8-Osman Hamdi Bey'in kaç para edemediğini konuşmak da konuşmak...
9-Mısır Apartmanı'ndan medet ummak.
10-New York'ta galeri açan Türk zenginin işin kolayına kaçarak İstanbul'daki galerilerin köklü sanatçılarını transfer ederek İstanbullu galericiyi mağdur etmesi.
11-Lehman Maupin, Paul Casmin, Cramps, Leila Heller gibi yabancı galerilerin İstanbullu alıcıyla ısınma turları yapmaları...
12-Galerist'in Melkan Tabanlıoğlu ve Taha Tatlıcı tarafından ele geçirilerek Murat Pilevneli'nin etkisiz hale getirilmesi.
13-2010 kültür başkenti ofisinin kapanmasıyla işsiz ve ideolojisiz kalan bir grup insan.
14-Heykelle olan ilişkimizin psikanalize hazır hale gelmesi...
15-SSM'den antik olmayan ama antika sayılabilecek çağdaş sanat atağı: Buraya özel bir Sophie Calle sergisi.
16- Sanatçıların, yaptıkları eserlerin, daha önce başka sanatçılar tarafından yapılmış eserlere benzemesiyle övünmesi. İntihalimi de yaparım, kariyerimi de diyen sanatçılar bolluğu ve sıkıcılığı...
17-Daha çok mankenin çağdaş sanata ilgi duyması... Mankenliği bırakacak olanların müzik albümü yapmaktan vazgeçerek bir kantımpireri galeri açmaya yönelmeleri.
18-En ufak bir şöhretlerinin olmamasına rağmen kendilerini hem şöhret hem de kötü şöhret sahibi yapan sanatçıların gülünçlüğü.
19-Ortadoğulu sanatçılarla ve koleksiyonerle köprü kurma çabaları.
20-Yeldeğirmeni'nde atölye tutma ve Kadıköylü olma.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA