Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Aldatmanın formülü: Bol para ve boş vakit

Yale Üniversitesi'nden ekonomist Ray C. Fair yaklaşan ABD seçimleriyle ilgili 'ekonometrik' bir analiz yapmış. Tahmini şöyle: "Irak Savaşı'nın önemli bir etkisi yok... Bu seçimde oyların yüzde 57.5'ini Bush alacak."
Prof. Fair oy vermede ekonomik büyüme ve enflasyon gibi faktörlerin başrolü oynadığını düşünüyor: "Diğer faktörlerin etkisi sadece yüzde 2.5'tir."
Bu tahminin ardında Bush'a destek vermek olduğu iddia edilebilir. Halbuki Prof. Fair bir demokrat ve Kerry'yi destekliyor.
Prof. Fair, ekonometrik analizini diğer alanlara da uyguluyor. Mesela şöyle diyor: "İyi para kazanan erkeklerin eşlerini aldatma olasılığı, az kazananlara kıyasla 'biraz' daha fazla. Niye 'epey' fazla değil? Çünkü çok kazanmak için çok çalışmak gerekiyor. Bu da gönül işlerine ayrılan vakti kısıtlıyor."
Kıssadan hisse: Şov dünyasında çalışanların eşlerini niye daha sık aldattığı belli oldu... Hem iyi kazanıyorlar, hem de vakitleri bol.
Tabii ünlü oldukları için yakalanma olasılığı daha fazla... O da ayrı konu!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA