Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Hayatınız değişebilir

Kültür, sanat ve edebiyat dergisi Picus'un yayın yönetmeni Gülenay Börekçi, "Ekim sayısında sizin kütüphanenizi konu edelim" dediğinde doğrusunu isterseniz şaşırmıştım. İki sebepten dolayı:
İlki... Bu tip dergilerde en az bir kitabı yayınlanmış kişiler yer alır. Halbuki ben 'kitapsızım'.
İkincisi... 'Entel alemi' benden hiç hoşlanmaz. (Bu derin bir mevzudur, geçelim.)
Picus'un 'kütüphane' sayfalarında "Hiç kitap çaldınız mı" ya da "Yangında ilk kurtarılacak kitaplarınız hangileri" gibi sorular yöneltiliyor.
Tabii bir de, 'geleneksel' diyebileceğimiz, 10 kitaplık tavsiye listesi... Bu sorunun cevabı genellikle 'klasikler'den bir demettir. Bense Picus için biraz farklı iki liste hazırladım:

8 Edebiyat: Üç İstanbul
(Mithat Cemal Kuntay), Tüm Şiirleri (Edip Cansever), Göçmüş Kediler Bahçesi (Bilge Karasu), Sanatkarlar (Nahid Sırrı Örik), Lolita (Vladimir Nabokov), İskenderiye Dörtlüsü (Lawrence Durrell), Örnek Suçlar (Max Aub), Üveyanneye Övgü (Mario Vargas Llosa), De Profundis (Oscar Wilde), Görünmez Kentler (Italo Calvino).

8 Edebiyat dışı: Tarihten Güncelliğe
(Murat Belge), Çankaya (Falih Rıfkı Atay), Siyasi ve Edebi Portreler (Yahya Kemal), Düşün ve Toplum (İlkay Sunar), Erotologya (Hulki Aktunç), Mitolojiler (Roland Barthes), Futbol Asla Sadece Futbol Değildir (Simon Kuper), Somon Balığıyla Yolculuk (Umberto Eco), Dretnot (Robert Massie), İnsanlar Neden Alışveriş Yapar (Paco Underhill).

Bu listelerden beşer kitap okuyanın hayata farklı bakacağına eminim.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA