Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Fener'in ezberi yok!

Bir takımdaki teknik yönetim, futbolcuları maça sadece kondisyon açısından hazırlamaz. Hocanın tek yapması gereken de kadrodan 11 kişiyi belli bir dizilişle sahaya sürmek değildir.
Teknik yönetimin oyunculara bazı hareketleri 'ezberletmesi' gerekir. Böylece, mesela, 'gözü kapalı' pas atabilir ve pas alabilir hale gelirler.
Gaziantepspor maçına bakıyorum... F.Bahçe'nin çalışılmış, ezberlenmiş hiçbir kurgusu yok. Örneğin Ümit Özat soldan, Mehmet Yozgatlı sağdan çizgiye kadar iniyor...
Sıfıra inmek rakip defansın düzenini bozar. Ceza sahasında bir belirsizlik oluşur.
Hücum yapan takımın bu durumdan yararlanması için, bir kişiyi uzak direğe göndermesi... En az iki kişinin de yay ile penaltı noktası arasındaki bölgede olması gerekir.... Böylece top kaleciyi aşarsa arka direkteki oyuncu kafayla golü yapar. Sıfıra inan oyuncu topu arkaya çıkarsa, bu kez diğer iki futbolcuya topu durdurmadan vurma imkânı çıkar.
Peki biz maçta ne gördük? Ümit'in ya da Yozgatlı'nın sıfırdan yaptığı tüm ortalar forvetin arkasına düştü. Çünkü hepsi ortadan ileriye dalıyor, defansın arasında eriyip gidiyorlardı. Halbuki iki adım geride kalabilseler ilk yarıda fark olurdu.
Maçta bu görüntü defalarca tekrarlandı. Niye? Çünkü çalışılmamıştı, ezberlenmemişti. Sıfıra inenler topu nereye ortalayacaklarını, topu bekleyenler ise nerede duracaklarını bilmiyordu.
Ezberi olmayan takım, doğru dürüst 'organize atak' yapamaz.
F.bahçe böyle bir hocayla mı kontrat yenileyecek?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA