Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

CeBIT 'gürültü' fuarı

Çarşamba günü TÜYAP'ın İstanbul Beylikdüzü'nde organize ettiği CeBIT Eurosia Bilişim Teknolojileri Fuarı'na gidip SABAH'ın kurduğu standı gezdim.
İnternetle haşır neşir olanlar bilir: Sabah'ın internet hizmetleri eskiden (mesela 5 yıl önce) gayet zayıftı.
Sonra büyük bir atak yapıldı. Ciner Medya Grubu Bilgi İşlem Koordinatörü Mahmut Kurşun ve arkadaşları canla başla çalışarak 'www.sabah.com.tr'yi en çok ziyaret edilen haber sitelerinden biri haline getirdi.
Ayrıca yenilik üstüne yenilik yapıyorlar: Mesela haber ve yorumlar sesli dinlenebiliyor... Mesela 'on-line' çocuk kulübü açıldı... Mesela dergileri, sayfa sayfa çevirerek okuma, atv dizilerini izleme imkânı var.
Gördüklerimden gayet memnun kaldım. Çünkü biliyorum: Gün gelecek, 'kâğıttan gazete' tarihe karışacak. Tüm haber ve yorumlar dijital hale gelecek. Gazetecilik ölmeyecek ancak şekil değiştirecek.
Sabah'ın standı hoşuma gitti ama fuar organizasyonundan şikâyetçiyim: Ortamın hâkimi gürültüydü. Firmalar koca koca kolonlar getirip açmışlar sesi. Kimi müzik yayınlıyor, kimi elde mikrofon şov yapıyor. Bangır bangır! Öyle ki sohbet ederken birbirimizi duyamadığımız için bağırmak zorunda kalıyorduk. İki saat sonra fuardan ayrılırken kafam kazan gibiydi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA