Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Komplonun suyu çıktı

Olay ilginç: Anadolu Ajansı bir 2007 takvimi hazırlıyor. Bu duvar takviminde çeşitli fotoğraflar yer alıyor. Bunlardan biri de fotoğrafçı muhabir Tolga Adanalı'ya ait... Adanalı, Ankara'daki Kocatepe Camii ile Anıtkabir'i öyle bir çekmiş ki... Sanki gecenin karanlığında, bu iki ışıltılı yapı yan yanaymış gibi görünüyor. Bence çok güzel bir fotoğraf.
Ancak HaberTürk kanalı bu görüntünün fotomontaj olduğunu ileri sürdü. Özetle " Ankara'da bu görüntünün ortaya çıkacağı bir açı yoktur, olsa dahi çok zordur " denildi.
Buraya kadar ' temel' bir sorun yok. Neden tartışılmasın? Biri ' fotomontaj' der, diğeri ' gerçek' olduğunu söyler ve olayın doğrusu zamanla ortaya çıkar.
Zaten çıktı da! Tolga Adanalı fotoğrafı çektiği yere gitti ve bu işi nasıl yaptığını (pozlama süresi vs.) anlattı. Ardından da fotoğrafı tekrar çekti.
Ben bu tartışmada başka bir noktaya takıldım. Anlamadığım şu: Diyelim ki görüntü bir fotomontaj olsun (ki değil). Yine de niye ' skandal' ve ' rezalet' diye sunuluyor?
Anıtkabir ile Kocatepe'nin görüntüde yan yana gelmesinin ne gibi bir sakıncası var? Laiklik yara mı alıyor? Atatürk'ün hatırasına kabalık mı yapılıyor? Komplo teorilerinin, 'irtica geliyor' paranoyalarının revaçta olduğu bir dönemde yaşıyoruz. Ancak bu kadarı da fazla değil mi?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA