Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Partizan yorumlar

Vesayet Rejimi'ne karşı mücadele edilen yıllarda, "CHP halkın değerlerine uzak" denirdi. Verilen örneklerden biri, halkın başbakanı Adnan Menderes'in, darbeci ordu tarafından idam edilmesinden CHP'nin memnun olmasıydı. Aradan 51 yıl geçti. Bir CHP Başkanı ilk kez ölüm yıldönümünde Menderes ve arkadaşlarının mezarlarını ziyaret etti. Çiçek koydu.
Kemal Kılıçdaroğlu ziyaret esnasında "Tarih bize ders verdi... Bu ülkenin barış ve dostluğa ihtiyacı var" dedi ve siyasi idamları cinayet olarak tanımladı.
Ben Kemal Beyi geçmişte çok eleştirdim. Çünkü yaptığı muhalefet, laf ebeliğinden başka bir şey değildi. Ama kabir ziyareti alkışı hak ediyor. Önemli bir adım attı Kılıçdaroğlu. Acaba devamını getirecek mi?
Sonra baktım... Bu olumlu davranış, bazı muhafazakâr yorumcular tarafından küçümsenmekte... Dalga geçiyor, tiye alıyorlar. Niye?
Sebebi ortada: Belli ki CHP'nin değişmesini aslında hiç istemiyor muhafazakâr yorumcular. Çünkü halkın değerlerine uzak bir CHP'yi alt etmek kolay. Değil mi partizan?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA