Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Bir öcü olarak Yeni Osmanlı

ABD Temsilciler Meclisi üyesi Louie Gohmert geçen gün Başkan Obama'yı, izlediği politikalarla, Yeni Osmanlı İmparatorluğu yaratmakla eleştirdi...
Dost ve müttefik İsrail yalnız kalırken... Tunus'tan Mısır'a, İran'dan Pakistan'a, Yeni Osmanlı İmparatorluğu oluşuyordu.
Bunun üzerine, "Hem Osmanlı diyor, hem İran'dan söz ediyor. Bu adam cahil..." diyenler oldu...
Halbuki Cumhuriyetçi Gohmert, o coğrafyada güçlü bir Amerikan düşmanlığı olduğunu... Bu gidişle ABD'nin bölgeden atılacağını... Yakın tarihe bakıp, "Yeni Osmanlı" adını verdiği bir devletin, kontrolü ele alacağını söylüyor. Örnek olarak Büyük İskender İmparatorluğu da diyebilirdi. (Ama etkili olmazdı.)
Arkadaşlar! Adamın asıl derdi petrolle... ABD'nin askeri gücünü bölgeden çekerek, petrolün denetimini yitirdiğini düşünüyor. Amerikalıları telaşlandıracak bir öcü olarak da, ortak paydası İslam olup, İsrail'i cendereye alacak bir devleti işaret ediyor.
Türk, Acem, Arap ya da başkası... Yeni imparatorluğun kimin tarafından kurulacağı Gohmert'in meselesi değil ki... Petrol gittikten sonra ne gam?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA