Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

PKK kentlere saldırır mı?

Mehmet Ali Birand'ın kayda değer bir iddiası var: "PKK bu kış şehirleri vuracak" diyor ki ben de katılıyorum... Ancak bu yeni durumun sebebi konusunda farklı düşünüyoruz...
Birand'a göre, PKK'nın eskisi gibi kış uykusuna yatmayarak, kentlere yönelecek olmasının amacı... "Ben yaz da, kış da artık canlıyım, istediğim zaman, istediğim yerde, istediğim kişiyi vururum" mesajını vermek... (Taraf, 24 Eylül)
Böylece yöneticilerin kifayetsizliğini göstererek toplumu Hükümete karşı kışkırtmak... Evet bütün bunlar olacak ama nedeni başka:
PKK şu sıralar Türkiye'nin takıştığı ülkelerin taşeronluğunu yapıyor. Esad yönetimi başta olmak üzere, o ülkelerden para, silah ve bilgi alıyor... Bu şartlarda zaten saldırıları kesemez...
Çünkü... "Biz sana onca parayı ve silahı, 'part-time' iş yapasın, 6 ay saldırıp, 6 ay yan gelip yatasın diye vermedik" derler.
Koltuğu sallanan Esad... Kendisini kurtaracağını umduğu aktörlerden biri olan PKK'nın "full-time" çalışmasını ister elbette.
Velhasıl Suriye'deki savaş devam ettiği sürece PKK da durmaz, duramaz, durdurmazlar.
Peki örgüt 7/24 çalışmayı nasıl gerçekleştirecek? Karda kışta askerle çatışacak değil ya... Sıcak kentlerde, çok ses getirerek Hükümetin karizmasını çizecek eylemlere yönelerek...
"Şom ağızlılık" yapmıyorum; 7 Eylül yazısında olduğu gibi, bir kez daha tehlikeye karşı uyarıyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA