Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Cezaevi: Eylem medresesi

Lafa 1990'larla başladık. Oradan devam edelim. Siyasi iktidar bu aralar çok güçlü, çok sıkı, çok yoğun tedbirler alıyor. Polisin yetkileri artıyor, cezalar katlanıyor...
Aslında bu tedbirlerin tek nedeni PKK bağlantılı eylemler değil elbette. Ortadoğu vahim durumda... IŞİD'in ve ona yakın grupların ve onların yerli bağlantılarının ne yapacağı belli olmaz.
Ancak bu tedbirler öngörüldüğü kadar etkili olmayacaktır. Çünkü:
1990'lar cezaları artırarak, toplumu cendereye sokarak geçti, bir işe yaradı mı? Hayır. ABD devreye girip Apo'yu teslim etmeseydi şiddet daha da artabilirdi.
Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, "Başarısız değiliz, biz bölücü örgütü 5-6 kere yok ettik" demişti. PKK varlığını sürdürdüğüne göre boş laftı; adam öldürmekle çözüm olmuyor işte...
Kürt gençleri uzun süreliğine cezaevine göndermek fazla işe yaramıyor. İçeride daha da keskinleşiyor, tahliye edilir edilmez soluğu dağda alıyorlar.
İslamcı militanlar da çok farklı değil. Cezaevleri onlar için de birer eğitim kampı. Hatta "eylem medresesi"... Cennete gideceklerine inandıkları için çoğu ölümü dahi umursamıyor.
Bence polisiye tedbirler yerine siyasi çözümlere ağırlık vermek gerekir. Bu bakımdan, Beşir Atalay'ın, "Çözüm sürecinde büyük hareketlilik olacak" demesi çok önemli.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA