Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

"Gözümüz üzerinizde"

Bazen kendimi 1990'lı yıllara dönmüş gibi hissediyorum. Eylemler, demeçler ve alınan tedbirler arasında ciddi bir fark yok.
İtiraz edeceksiniz: "O zamanlar TSK'nin sesi gür çıkardı..." Haklısınız ama bu durum askeriyedeki zihniyet değişikliğine işaret etmiyor. TSK 2011 Ağustosunda bir adım geri çekilerek, sivil siyasete "Buyurun, doğru bildiğinizi yapın" dedi.
Dedi ama sanmayın ki huylu huyundan vazgeçer...
Genelkurmay'ın internet sitesine göz atarsanız, "Önemli Yurtiçi Olaylar" bölümünde şöyle bir notla karşılaşacaksınız:
Tarih: 12 Ekim 2014... Yer: Altındağ Ankara... Cereyan Tarzı: Bölücü Terör Örgütü mensubu dört terörist tarafından, Ankara Altındağ Belediyesi Anaokulunda, bayrak direğinde asılı bulunan Türk Bayrağı, ipi kesilerek indirilmiştir.
Alınan Tedbirler: Olayla ilgili dört kişi yakalanmış, ikisi hakkında yasal işlem başlatılmış, diğer ikisi serbest bırakılmıştır.
Bence böyle bir kayıt, askeriyenin sivil idareye yönelik, "Neler yaptığınızı anbean izliyoruz" mesajıdır.
Ayrıca, bakış açısı milim değişmemiş olan TSK camiasına, "Merak etmeyin, neler olduğunun farkındayız" denmekte.
Askeri vesayetin hüküm sürdüğü yıllarda olsaydık... Altındağ'daki olay üzerine TSK, medyadaki gönüllülerini de harekete geçirerek, hükümete demediğini bırakmazdı.
Şimdi ise "Gözümüz üzerinizde" demekle yetiniyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA