Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Sanatçı muhalif midir?

Geçen haftalardaki Yavuz Bingöl olayından sonra CHP Başkanı Kılıçdaroğlu ile Hülya Avşar arasındaki atışma eski bir tartışmayı yeniden gündeme getirdi: Sanatçının, siyasetçilerle ilişkisi...
Önce şunu söyleyelim: Toplumda çeşit çeşit siyasi görüş var... Sanatçılar da bu toplumun fertleri olduğuna göre, onlar arasında da farklı siyasi görüşlerin bulunması normal. O halde, "Sanatçı muhaliftir" demek boş bir iddia...
Bunu ileri sürenlerin zihninde Nâzım Hikmet gibi şairler, Aziz Nesin gibi yazarlar, Ruhi Su gibi şarkıcılar var ki... Geçti o devirler!
Ayrıca sanatçılardaki fikir kaymalarına da alışmak gerek: Kemalizm ile didişen Ahmet Kaya, Tayyip Erdoğan'ın cezaevine konmasına karşı çıkmıştı.
Peki, Kaya bugün yaşasaydı ne derdi? Belki de Kürt Sorununu çözmeye çalışan Erdoğan'a destek olurdu! Kim bilir?
Tabii şunu da söyleyeyim: Siyaseten taraf tutan sanatçı, karşı cenahın hücumlarına hazır olsun. "Ben istediğimi söyleyeyim ama kimse beni eleştirmesin." Yok böyle bir şey!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA