Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Avrasya Tüneli

İnsanların yaşamını kolaylaştıran yatırımlara bayılıyorum. Tünel kazma işleminin tamamlandığı Avrasya Tüneli de bunlardan biri... Proje tamamlandığında, Kazlıçeşme'deki bir otomobil, 15 dakika sonra Göztepe'de olacak!
Zamandan ve yakıttan tasarruf edilecek. Ayrıca havamız daha az kirlenecek. Buraya kadar şahane! Ancak bir nokta kafamı kurcalıyor:
Faraza Bostancı'ya gitmek üzere 17:30 ile 21:00 arası bir saatte Rumeli yakasından tünele giren bir otomobilin hali ne olacak?
Bölgeyi bilmeyenler, "Ne mi olacak? Haydi 15 dakika daha koy; yarım saatte Bostancı'ya varacak" diyecektir.
Sevgili arkadaşlar, imkânınız olursa gelin de, ağız alışkanlığıyla hâlâ "E5" dediğimiz D100 karayolunun halini, henüz tünel açılmadan bir görün!
Köprülerden gelip Göztepe'ye ve İçerenköy'e inen araçlar, dediğim saatlerde E5 trafiğini bazen Acıbadem'e kadar şişiriyor.
Avrasya Tüneli, yaz aylarında dahi sıkışık bulunan... Okullar açıldığında yükü daha artacak olan... Yağmurlu günlerde ise sürücülere saç baş yolduran E5'e ek yük bindirmeyecek mi?
Öyle anlar olacak ki, yoğunluk yüzünden araçlar tünelden çıkamayacak. Tünelden kurtulanlar ise saatte 5-10 kilometre hızla ilerlemeye çalışan devasa bir kırmızı ışık yılanıyla karşılaşacak.
Bazı araçlar, aşağıya, sahil yoluna kaçacak. Bunun sonucunda, belirttiğim saatlerde zaten ciddi biçimde dolu olan sahil yolu trafiği; Kızıltoprak, Çiftehavuzlar Büyük Kulüp (hani trafik polislerinin uğramadığı yer), Caddebostan ve Bostancı düğümleri yüzünden daha da yavaşlayacak.
Kaygılarım yersiz mi? Kestane kebap, acele cevap!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA