Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SAVAŞ AY

Adalardan bir yar gelir bizlere!

Kınalı, Heybeli, Burgaz ya da Büyükada. Bu ünlü sayfiyelerde itfaiye, ambulans türünden birkaç kamu aracı dışında motorlu taşıt yoktur. Oralarda taşımacılık görevini faytoncular üstlenir. Süslü püslü koşumlarıyla atları dallı güllü arabalarıyla pek bir ünlü bu faytonlar. Lakin sürücülerin bir bölümünden yana sıkıntılar var. Çünkü bu kardeşlerden bazıları üzerlerinde herhangi bir denetim olmadığı için aşırı alkollü olarak araba sürüyor ve çeşitli kazalara neden oluyor.
Kafa travması
O tenha yollarda, dünya güzeli doğanın içinde sakin sükseyrüsefer etmek varken, masum bir gezi ya da zorunlu bir yolculuk kâbusa dönüşebiliyor yolcular için. Taze bir örnek gerekirse işte Hasan Tek adlı okurumuzdan gelen mektup: "Geçen cumartesi günü abim Heybeliada'da faytonun altında kaldı ve ağır biçimde yaralandı. Onu oradan alıp belediyenin Deniz Hızır Botu'yla Kartal'a geçirdik. Sonra da doğruca Göztepe SSK'ya kaldırdık. Beyin travması geçirdiği anlaşıldı ve yoğun bakıma alındı. Ayrıca kaburgalarının 3'ü kırılmış, ayak ve kol kemiklerinde çatlaklar oluşmuştu.
Halk huzursuz
İşin polisiye kısmına gelince, karakola çekilen faytoncunun aşırı alkol aldığı anlaşıldı. Ayrıca bu onun ilk vukuatı da değilmiş, bu da meydana çıktı. Bazı ada sakinlerinin söylediğine göre faytoncu esnafının çoğu alkollü olarak dizgin tutuyor ve haftada 3-4 acı olaya sebebiyet veriyormuş. Ne olur bununla ilgilen Savaş Abi."
Ne dersiniz yakında "Adalardan bir yar gelir bizlere" şarkısını "bela gelir" şeklinde mi söyleyeceğiz acaba?..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA