Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SAVAŞ AY

Çorapçılıkta çok ileri gitmişiz!..

Bin yıllık arkadaşlarla toplandık bir vesileyle. Çoğu ticaretle iştigal ettiğinden konu döndü dolaştı ekonomiye, piyasalara, dövize faize filan geldi. En sıkıldığım mevzulara daldılar yani. Biraz takılır kalkarım derken birden bir lafa takıldım. Dostlardan tekstilci olan biri göğsünü şişire şişire Avrupa'da giyilen her 6 çoraptan birinin Türk Malı olduğunu söyledi. Meğer biz bu konuda dünya lideriymişiz de haberimiz yokmuş. Yılda 1.5 milyar çifte yakın çorap üretiyor, bunun dörtte üçünü de ihraç ediyormuşuz iyi mi? Hem sadece Avrupalılar değil, Amerikalılar da ciddi sayılacak oranda bizim çorapları kullanıyormuş.
Kibarlıktan olabilir!
Çok fazla anlamasam da kulağıma hoş geldi bu dünya liderliği lafları. Lakin daha fazla kalıp daral olmayayım diye kendi çapımda bir komiklik ederek ayrılmak istedim aralarından. Dedim ki; "Yav elin gavuru nicedir başımıza çorap örmeye çalışır durur. Meğersemse biz onların ayacıklarına örermişiz çorabı. Heh heh hee!."
Artık hakikatten mi, kibarlık olsun diye mi bilmem, epey bi güldüler lafıma. Ayrılınca yine düşündüm de, gerçekten gururumu okşadı bu dünya çorap devi olma meselesi. Afferin bize be...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA