Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SAVAŞ AY

Bizim edebiyata o gelirdi!

Tanju Okan... Tanju Baba yani. Bütün zamanların en güzel seslerinden, en güzel yüreklerinden, en güzel adamlarından biri yani. Helal ki akıl ettiler, yeniden ve devamlı döndürüyorlar o eski klibini. Dinlemeye, izlemeye doyamıyorum Tanju Baba'yı. Bekir Sıtkı Erdoğan üstadın Hancı şiirinden bestelenen şarkıyı, tadı doyumsuz bir yorumla okuyor Tanju Okan çünkü.
Bekir Hoca dedik de!..
Bekir Sıtkı Erdoğan'a olan saygım sevgim de engin elbet. O bizim derslerimize, ta lise yıllarımızda edebiyat öğretmeni olarak geldiğinde sadece karizmatik kişiliğini saydırıp, sevdirip hayran bıraktırmamış, ayrıca şiiri de yaşamımızın bir parçası haline getirecek tohumları serpmişti genç yüreklerimize. Yatılı okulumuzun kocaman etüt salonuna haftada bir dönemin en büyük şairlerini ve yorumcularını davet eder, bizlere muhteşem gönül sofraları kurardı bu değerli insan. Saatler, geceler, ömürler şiire keserdi.
Ahh ah!.. Dileriz ki; Tanju Baba'ya rahmet, Bekir Sıtkı Hocamıza uzun ömürler ola...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA