Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

GAF oloji

NE DEMİŞ?
"Nefesler tutulsun lütfen!.." (Öykü Serter'in Akademi Türkiye izleyicilerini "ölüme davet eden" anonsu)

GAF KÜRSÜSÜ
"Bakalım bu hafta yaşayacaklarınız, geçen hafta yaşayacaklarınıza benzeyecek mi?" ("Sevda Masalı"nın sunucusu Ebru Akel'den damat adaylarına)

BİZİM DECODER
Belgesel izlemek, sadece kirlenen ve yorulan beynimizi süzmeye yaramıyor. Aynı zamanda pek çok "hayati" bilgiyi edinmemizi de sağlıyor. Örneğin geçtiğimiz akşam National Geographic'teki "Doğal Ölüm" belgeselinde hipotermiden (Vücut ısısının düşmesi sonucu kalbin ve solunum sisteminin durması hali) korunmanın yolları anlatılıyordu. Alaska'da nişanlı çiftin botu alabora olmuştu. İkisi de yüzerek kıyıya ulaşmayı başardılar. Delikanlı kurtuldu, gençkız ise öldü. Çünkü genç adam yardım çağırmak için kayalığın zirvesine tırmanmış ve bu hareketin sağladığı ısı, onun hayatta kalmasını sağlamıştı. Ve belgeselden edindiğim ilginç bir bilgi daha: "Donan ve kalbi duran insanın vücut ısısı yeniden 36 dereceye getirilene kadar hayatından ümit kesilmemeli."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA