Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

GAF oloji

NE DEMİŞ?
"Fenerbahçe seyircisi 70 dakika boyunca Beşiktaş'a küfür etti: Hem de iyi küfür ettiler, tempolu..." (Erman Toroğlu'nun "Maraton" daki sözlerinden)

GAF KÜRSÜSÜ
Salı günü NTV'nin gündüz kuşağı spor haberlerinde o gün toprağa verilen Tevfik Lav için "Toprağı bol olsun" denildi. Oysa bu dilek, gayrimüslimler için kullanılır. Doğrusu "Allah rahmet eylesin" olmalıydı.

BİZİM DECODER
Discovery Channel
'daki "Gelecek Zaman" belgeselinde Rus Profesör Balalay ve ekibi, beslenme alışkanlıklarıyla kanser arasındaki ilişkiyi araştırıyorlardı. Sonunda Doğu Avrupa ülkelerinde Batı'ya oranla daha az vakaya rastlandığını fark ettiler. Bunu da lahana, karnabahar ve brokoli gibi sebzelerin Doğu'da daha fazla tüketilmesine bağladılar. Özellikle pirinç gibi suda yetiştirilen brokoli tohumlarının filizleri, kansere karşı korunmanın en etkin yöntemi haline gelmiş. Ama brokoli sevmeyenler üzülmesin. Zira 20 gram ağırlığında bir brokoli filizini çiğnemek, hafta boyunca bir buçuk kilo brokoli yemeye denk düşüyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA