Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Türk olmanın tadına varmadan milliyetçi kesilmek...

Türk olmanın tadına hiç varmamış olanların da bir anda Türk milliyetçisi kesilmeleri, size de garip gelmiyor mu?
Kederlendikleri zaman teselliyi Frank Sinatra'da bulanlardan ve Münir Nurettin'i hiç akıllarına getirmeyenlerden söz ediyorum.
Türk tarihini televizyon dizilerindeki harem penceresinden izlerken bu sırada ne Fuzuli'yi, ne de Baki'yi akıllarına getirenlerden söz ediyorum.

Basından medyaya

Aşık Veysel'de kendilerini bulmayı denemeden Beethoven'in yüzyılında çağdaş uygarlığı arayanlar, Dede Efendi'yi veya Hacı Arif Bey'i hiç dinlemeden Cole Porter'a takılanlar, günlük siyasetin kamplaşmaları içinde Türk milliyetçiliğini "Barış"ın alternatifi olarak sunmaya çalışmıyorlar mı?
"Basın"dan "Medya"ya geçişte Ahmet Mithat Efendi'nin serüvenini hiç merak etmeden Axel Springer'de kendilerini bulanlar...
Çocuklarının doğumunu Amerika'da yaptırırken nüfus kâğıdında "TC vatandaşı" ibaresinin olması sanki çok umurlarındaydı.

Barış bizi böler mi?

Dün "Rus salatası"nda komünizm propagandası ararlardı... "Bu yıl da Ramazan'dan sonra bayram geldi" diye başlık atarlar, "Toplu cuma namazı kıldılar" diyerek şeriat tehlikesini hatırlatırlardı.
Şimdi de "Barış gelirse bölünürüz" demiyorlar mı?
Onlar ne Türk olmanın tadına vardılar, ne de Anadolu- Mezopotamya kültür sentezindeki Kürt gerçeğini değerlendirebildiler.

Milliyetçiliğin zaferi

Aynı coğrafyada bulgurla pirincin, zeytinyağı ile tereyağın nasıl birlikte olabildiğini hiç merak etmediler, Türk mutfağını sadece kebap mangalı sandılar, erişteyi tanımadan spagetti ile haşır neşir oldular...
Aslında bu topraklardaki Ermenilerin, Rumların nasıl buharlaştıklarını da hiç merak etmediler.
Oysa "Türk olmak" yüzyıllar boyunca Türk olmayanların da can ve mal güvenliklerinin aynı büyük çatı altında korunması demek değil miydi?
Batıda din ve soy kırımları yaşanırken "Türk"ün yönettiği devlette farklı kimlikler "Yan yana" yaşamıyor muydu? Şimdi de sıra "Birlikte yaşamak" sürecini nihai noktaya taşımak değil mi?
Bu gerçekleşirse Türk milliyetçiliğinin de zaferi olmayacak mı?
İnsanın olmadığı bir vatan sevgisi düşünebilir misiniz?
Ki o insan da "...Topraktan öğrenip kitapsız bilendir/ Hoca Nasreddin gibi ağlayan/ Bayburtlu Zihni gibi gülendir/ Ferhad'dır / Kerem'dir"

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA