Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Adamlar sanki bir poker oyununu izliyor

İnanılacak gibi değil...
Hepimizin kaderimizi bağladığımız, çocuklarımıza ve torunlarımıza bırakacağımız bu ülkede olup bitenleri, bir poker oyununu izlermişçesine yorumlayanlara hayretle ve üzüntüyle bakmıyor musunuz?
Aşağıdaki sorunun cevabı sanki pek kimsenin umurunda değil:
- Türkiye demokrasi ve istikrar içinde gelişmesini sürdürecek mi?
Bazıları için cevabı aranan tek soru var:
- Tayyip Erdoğan yine mi kazanacak?
Bu sorunun cevabının olumsuz çıkması için Beşar Esad'a, PKK eylemcilerine, Sisi'ye, ekonomik krize ve hatta sokak kalkışmalarına bel bağlayanlar bile var.

Hep o şarkı

Dünkü Vatan'da Reha Muhtar ne kadar doğru teşhis etmişti durumu... PKK terörü Güneydoğu'yu kana bularken Abdullah Öcalan'ı övenler, Öcalan şimdi barış ve uzlaşma aradığı için onu yerden yere vurmaktalar.
Suriye Krizi'ne bakış açısı da bundan farklı değil.
Rusya ile Amerika'nın anlaşması sonunda Suriye halkı kimyasal olmayan silahlarla öldürülmeye bırakılmadı mı?
Ama bizim takıntılılara göre bu anlaşmadan yenik çıkan tek kişi Tayyip Erdoğan değil mi? Bunların gramofonundaki plakta sadece "Hükümetin Suriye politikası yanlıştı" şarkısı çalmıyor mu?
Utanmasalar "Neden bizim de Beşar Esad gibi vizyon ve misyon sahibi bir yöneticimiz yok" diyecekler bunlar.

Kartelciler iş başında

Poker oyunu izler gibi Türkiye'de olup bitenleri izleyenlerden bazıları zaman zaman masaya oturup, oyuna katılmayı da denemekteler.
Bunu daha önce de 28 Şubat postmodern darbesinde yapmamışlar mıydı?
Şimdi "Basın özgürlüğü elden gidiyor" diye feryat edenlerin, et lokantalarında buluşup medya karteli kurduklarını, dağıtımı durdurarak gazeteleri batırdıklarını, emir-komuta zinciri altında yazmayan yazarları susturduklarını görmemiş miydik?
Şimdi de oyuna katılıp, ellerine joker gelmesini bekliyorlar.
- Acaba Amerikan doları Türk lirasını paçavraya çevirir mi?
- Acaba Kandil'dekiler İmralı'dakini yok sayar mı?

Kötü oyuncular

Poker zor oyun... Blöf yapanın gerçeği yüzüne yansıtmaması iyi oyunculuğun ön şartı. Ama bizimkiler duygularını ve takıntılarını hiç gizleyemiyorlar.
Üç insan ile bir köpeğin poker oynadıklarını şaşırarak izleyen adam "Bu köpek nasıl oynayabiliyor pokeri" diye sorunca oyunculardan biri "İyi oynamıyor, eline iyi kâğıt gelince kuyruğunu sallayıp belli ediyor" diye cevaplamış ya...
Bizimkiler biraz böyle değil mi? Daha da ötesi bazıları pokerle tavlayı karıştırıp, atacakları zarlara dayalı blöfler yapmıyorlar mı?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA