Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Kendi savaşınızı teröristlere ihale ederseniz sonunda vurulursunuz

Amerika Birleşik Devletleri'nin PYD/ PKK oluşumuna destek vermesi konusunda yazılıp söylenmeyen kalmadı. Son olarak önceki gün de Başbakan Binali Yıldırım, Obama yönetimini uyarmış ve "Terör örgütünü kullanarak terörle mücadele etmek mafyayı kullanarak mafyayı alt etmek gibi bir şeydir" demişti.

Taliban'ı yarattılar
Bütün bu uyarıları hafife almak ve bildiğini okumak herhalde aklı başında bir yönetimin yapacağı bir iş değildir ama ABD'deki yönetimlerin sicilleri bu konuda parlak değil.
Bu yöntemi bundan önce kullanan Amerikan yönetimi, 1980'li yıllarda Afganistan'ın Sovyetler Birliği tarafından işgalinde başında Usame Bin Laden'in bulunduğu Taliban kökenli dinci güçleri desteklemişti. Bu hata sonunda El Kaide oluşumuna dayandı ve 11 Eylül saldırıları ile ABD'nin vurulmasına tanık olundu.

DEAŞ'ı doğurdular
Irak işgalinde de, Saddam rejimine karşı oldukları için Şii siyasetçiler Amerika tarafından desteklendi ve sonunda Bağdat bağnaz Şii Maliki yönetimine bırakıldı. Sonucu biliyoruz... Bu hata DEAŞ'ın doğumuna dayandı. Ve Irak'ın ikinci büyük kenti Musul'u, ABD destekli ve eğitimli Bağdat askerleri hiç çarpışmadan DEAŞ'a teslim ettiler.
Amerika'nın Trump döneminde daha akıllanmış olması bekleniyor. Bunun sebebi de geçmişte sergilenen akılsızlıkların sonuçlarının yaşanmasıdır.

FETÖ'yü besliyorlar
Seçilmiş hükümetlerle diyalog kurup iyi ilişkiler oluşturmak yerine uydu rejimler yaratmak için darbeler yaptırmak modelinin nerelere kadar dayandığını 15 Temmuz FETÖ'cü darbe girişiminde görmedik mi? Ve Fetullah Gülen'in bu olaydan sonra da hâlâ ABD'de üslenmesini izah edebilecek tek bir Allah kulu var mıdır acaba?
Evet... Amerika bu yeni dönemde bir karar vermek zorunda... "PYD eşittir PKK, PKK eşittir bölücü terör örgütü. FETÖ orada. Ne yapıyorsunuz kardeşim, karar verin. Türkiye ile birlikte mi olacaksınız, bu alçak terör örgütlerine kucak mı açacaksınız."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA