Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

2017’nin kaderinde de yola terörizmle çıkmak varmış...

2017'nin 2016'dan farklı olacağını ümit ederken 2017'ye de "Reina katliamı" ile girdik.
Aslında bizim de dünyanın da terör saldırılarına alışmış olmamız, bir çeşit bağışıklıkla artık fazla perişan olmamamız gerekiyor. Ama gerçek öyle değil. Her saldırıda kurban olanların yakınlarının duydukları acıyı milletçe paylaşıyoruz.

Unutulmazlar
15 Temmuz şehitleri nasıl hepimizin hiç unutmayacağımız bir demokrasi savaşının kahramanları olarak anılıyorlarsa, 10 Aralık'ta Beşiktaş'ta teröre kurban olan 44 kişi de, 20 Ağustos'ta Gaziantep'teki düğünde katledilen 30 kişi de, ülkemizin dirliğine ve bütünlüğüne kastedenlerin kurbanları olarak hiç unutulmayacaklar.

Bir profesyonel
Uzmanlar Reina katliamının failinin, mesleğinin bir profesyoneli olduğu konusunda görüş birliğindeler... Konserlere, gece kulüplerine, Noel kutlamalarına musallat olan bu adamlar, bazen bombalı araç, bazen otomatik silah, bazen de TIR kullanıyorlar. Reina'yı kana bulayan teröristin otomatik silahının şarjörlerini hızla değiştirebilmesi, işini bitirdikten sonra kıyafetini değiştirip kaşla göz arasında kayıplara karışması, bu adamın profesyonelliğinin kanıtları olarak görülüyor. Mekânın Türkiye'de yahut Fransa'da veya Amerika'da olması durumu değiştirmiyor.

Mutlaka yakalanır
Bu satırları yazdığımız sırada Reina katliamının faili olan terörist henüz yakalanmamıştı. Ama eninde sonunda yakalanacağının kaçınılmaz olduğunu söyleyebiliriz. Ne var ki bu katilin DEAŞ'ın ya da PKK'nın bir eylemcisi olduğunun anlaşılması, acıları azaltmayacaktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA