Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKUR TEMSİLCİSİ OKUR TEMSİLCİSİ - YAVUZ BAYDAR

Daha güncel bir Sabah sitesi

Sabah'ın internet sitesiyle ilgili geçen hafta yazdığım değerlendirme okurlar adına bir tür "mutlu son"la noktalandı. Okur Temsilcisi'ne yansıtılan eleştiriler kalıcı çözümlere gidince özellikle seviniyorum.
Hatırlarsınız Prof. Faruk Selçuk'un genç yaşta ölümü üzerine, Yavuz Semerci 23 Şubat tarihinde Sevgili Dostum Nereye Gittin? başlıklı bir yazı yazmıştı. Bunu web sitesinden okuyan bir okur da ölenin adını yazıda göremediğinden yakınmıştı.
Ben de Yavuz'un eksikliği sonraki baskılarda düzelttiğini, ama bu sorunun web sitesine son baskıları alacak şekilde ayarlanmasıyla çözüleceğini yazmıştım.
Yavuz, "yazındaki yorumun yanlış, çünkü ben zaten Kıbrıs baskısına giden sayfa üzerinde eklemeyi yaptım, ama internet ilk sayfaları alıyor" dedi.
Ve, ikimiz de Merkez Grubu Bilgi İşlem Koordinatörü Mahmut Kurşun'a konu ile ilgili görüşlerimizi aktardık.
Sorun köşe yazılarıyla sınırlı.
Çünkü, haberler son baskıya göre siteye alınırken, köşe yazıları ilk baskıya girmiş hallerinde kalıyor. Yani, mesela bir yazar "şu araya bir paragraf ekliyorum" der de, değişiklik uyarısı bir şekilde internet ekibine ulaşmazsa, okurlar sanal alemde o yazının değişmemiş halini buluyor.
Tabii, bu durum, özellikle hatalı bilgi aktarımı ötesinde olası hukuksal sorunlara da açık kapı bırakıyor.
Bırakıyordu, diyebiliriz artık.
Sözü Kurşun'a veriyorum:
"Değerli okurumuzun dikkati sayesinde veri giriş işlemlerini gözden geçirme fırsatı bulduk, gerekli adımları attık. Gazetemizin Kıbrıs, Taşra ve Şehir olmak üzere üç farklı baskısı var. Geçen haftaki yazınızın yayınlandığı gün itibarıyla, köşe yazıları (son) şehir baskısını müteakip sisteme aktarılacak şekilde yeni bir yapısal düzenlemeye gidildi."
Kurşun'a okurlar adına teşekkür ederim.
Böylece, Yavuz Semerci'nin de katkısıyla, ilk bakışta önemsiz gibi görünen, ama daha büyük sorunlar yaratabilecek bir rutin değişmiş oldu.
Sabah'ın internet sitesi, gerek Türkiye, gerekse yurtdışındaki okurlar için en çok tercih edilen haber kaynağı olma yolunda hızla ilerliyor.
Anlıyorum ki, bir numara olmasına ramak kalmış durumda.
2004 yılı başında ayda 2 milyon sayfanın açıldığı site, yenilenmeler sonucu yüzde 3500'lük bir artışla ayda 70 milyon sayfaya ulaşmış.
Siteyle ilgili görüş, uyarı ve önerilerinizi bekliyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA