Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKUR TEMSİLCİSİ OKUR TEMSİLCİSİ - YAVUZ BAYDAR

Yorumsuz versek...

Sabah okuru Hasan Cansun'dan bir haberle ilgili olarak şikâyet mektubu aldım: "3 Mart 2005 Perşembe tarihli Sabah gazetesinin arka sayfasında küçük bir haber dikkatimi çekti. Michael Schumacher, çocuklarına az harçlık veriyormuş, bu yüzden pintiymiş şeklinde. Başlık da öyle zaten.
Schumacher 'Pinti' Çıktı.
Ben bir Formula 1 izleyicisiyim ve Schumi'nin çocuklarının 68 yaşlarında olduğunu biliyorum. Bu çocukların zaten tüm harcamalarını ailesi yapıyor. 3 Euro alsalar ne olur o yaşta, 5 Euro alsalar ne olur? Bunun yanında haberi yapan arkadaş Schumacher'in tsunamizedelere 10 milyon dolar yardım yaptığını acaba bilmiyor mu? Bu sayfanın sorumlusu ne diyor?"
Dünyanın en zengin sporcularından birinin, sadece çocuklarını doğru terbiye edebilmek adına düşük harçlık ödemesi ile pintilik arasında bir bağ kurulması benim de dikkatimi çekmişti. "Nedir?" diye incelerken bu mektup geldi.
Sayfanın sorumlusu Şirzat Bilallar, 'pinti'nin tırnak içinde verildiğini söylüyor, ama bu yeterli açıklama değil.
Kurulan bağlantı yanıltıcı.
2 Mart tarihli Sabah'ta Çakmak Taşıyana Terörist Muamelesi başlıklı haberle ilgili olarak eski bir pilot olan Sabah okuru Servet Görmen'den eleştiri aldım.
Şöyle açıklıyor:
"Haber ABD'de 14 Nisan'dan itibaren yolcu uçaklarının kabinlerine çakmakla binmeye ilişkin yasağı anlatıyor. Çakmağın yanında kibrit de yasaklanacakmış. Her şey açık da, haberin bir yerinde 'bu garip kuralın' gibi bir ifade geçiyor. Bu kural neden garip, bunu kim söylemiş ben anlamadım. Bildiğiniz gibi, uçaklarda artık sigara içmek yasaktır. Hal böyle olunca, yolcuların uçağa kibrit vesaireyle binmesini engellemek de abes olmamalıdır. Terörün sınır ve metot tanımadığı bu dönemde, bir meslek adamı olarak bu kuralı anlıyorum ve destekliyorum. Hiç de garip karşılamıyorum. Yolcular sadece ABD'de değil, her yerde sahip oldukları çakmakları bagajla uçağa vermeli."
Sorumlu ararken karşıma yine Şirzat Bilallar çıkmaz mı? Konuyu tartıştık.
"Garip" sözcüğünün yerine "alışılmamış" veya "yeni" gibi tanımlamalar koymak kabul edilebilir. Ama bunların ötesindeki her niteleme yoruma girer.
Ne diyorduk: Bırakın da yorumu Sabah'ın özgür okuru yapsın!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA