Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKUR TEMSİLCİSİ OKUR TEMSİLCİSİ - YAVUZ BAYDAR

The Guardian ve Andrew Sparrow

Yeni gazeteciliğin tipik örneklerinden biri, The Guardian web sitesinde siyaset blogu yazan Andrew Sparrow. Siyasetbilim eğitiminden gelen, Londra'da çok geniş bir siyaset "network"üne sahip olan Sparrow, İngiltere seçimlerine giden süreç ve sonrasında, en yakından izlenen haberci / yorumcu.
Blogunu on dakika ila yarım saatte bir yeniliyor Sparrow. Böylece günün çok önemli bir bölümünde siyaseti hem adım adım gelişmeleriyle hem de onun yorumları üzerinden izliyoruz.
Bunu yaparken sadece Guardian veya ajansların malzemesine dayanmıyor; önemli bulursa, bazı bilgileri rakip gazetelerin veya başka blogcuların içeriğinden alıyor ve onlara linkler açıyor. Ayrıca, ikonlarını kullanarak, twitter veya facebook gibi sosyal medyadan akan bilgi ve yorumları da ekliyor.
Böylece ortaya zengin içerikli, gerekirse değişken, bireysel ama esnek, ayrıntısı bol bir içerik çıkıyor. Elbette sözünü ettiğimiz şey, güçlü ve güvenilir bir marka (Guardian) üzerinden iletişim kuran bir tür haberci-editör karması, yeni tip bir meslektaş.
Uzman, akılcı, analitik, devamlı ve süratli olduğu ölçüde kullanıcı (okur) ile bağ kuran, bir yerde onu da süreçlere angaje eden farklı bir gazeteci profili. Bu tip modelleri izlemekte, ve imkânlar ölçüsünde Türkiye'ye de uyarlamakta yarar var.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA