Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKUR TEMSİLCİSİ OKUR TEMSİLCİSİ - YAVUZ BAYDAR

İntiharın nedeni bilinemez

10 Haziran tarihli gazetede Karısı Terk Edince Murat Nehri'ne Atladı başlıklı bir haber. Muş'ta 28 yaşında bir erkek, Murat Nehri'ne atlamış, aramalara rağmen cesedi bulunamamış. Jandarma bir inceleme başlatmış.
Haberin girişinde söz konusu şahsın eşi tarafından terk edildiği için intihar ettiği yazılı. Başlık da bu anlatım üzerine oturtulmuş.
Bu haberle ilgili iki nokta var.
Bir, acaba bu tür (eğer öyleyse) "intihar haberi"ni vermek, kamunun öğrenme ihtiyacı içinde değerlendirilebilir mi? Başka deyişle, okur acaba bunu bilmek zorunda mı?
İki, eğer çok net bir yazılı açıklama geride kalmadıysa, intihar nedenlerini tam olarak bilmek ve tanımlamak imkânsız gibidir. Uluslararası araştırmaların hemen tümü böyle söyler. Bu olayda da akla en az dört-beş farklı ihtimal geliyor. O yüzden, ille verilmesi gerekiyorsa, ne intihar yöntemi anlatılmalı ne de sebep üzerine tahmin veya söylentiye itibar edilmeli.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA