Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Tuncay da yok!

Alex'in takım düzeni üzerine yaptığı açıklamalar hafta boyunca tartışıldı. Açıkcası en radikal çözüm Başkan Yıldırım'dan geldi. Bundan sonra internet sitesinde açıklama yapmayı futbolcularına yasakladı.
Aynı "Okullar olmasa Milli Eğitim'i ne güzel yönetirdim" diyen bakanlar gibi.
Brezilyalı futbolcunun koyduğu teşhis önemli. Ne diyor? "Organizasyonumuz ve gücümüz aynı kaldı. Rakipler buna tedbir aldı. Yenilenemedik."
Başkan'ın veya Daum'un bu sözlere kızması anlamsız. Çünkü Alex takımdaki istikrara dikkat çekmiş. Daum'un görevde kalma nedeni olan "istikrar", takımın oyununda ve şablonunda aynen sürüyor. O zaman bu sözlere tepki neden duyuluyor ki? Alex'in yorumu en çok başkanı memnun etmeliydi.
Olaylara kötümser bakmakla bir yere varamayız. Bir de bardağın dolu tarafını görelim. Sezona iki beraberlik ile başlayan Fenerbahçe, bu iki maçı da kazanacak pozisyonları veya fırsatları yakaladı.
Seyircisiz oynamasına karşın Diyarbakırspor karşısında daha etkili, tempolu olmayı başardı. Skoru zorlayacak hareketlerin başlangıç noktasının hep Tuncay olması dikkat çekiciydi. Ankara'da da, Saracoğlu'nda da genç futbolcu müthiş zorlamalar yaptı, goller kaçırdı. Reklam panosunu tekmelerken sarı kart gördü. Kulübede otururken ise kırmızı.
Tuncay'ın iyi niyeti, bu fırtınayı fazla hasar görmeden atlatmasına yol açtı ama onsuz geçecek üç haftada, bu kez takımı ceza alanına kim taşıyacak sorusu gündeme oturdu.
Brezilya Milli Takımı'na artık çağrılmayan, bir metreden golleri kaçıran, sadece duran toplarda meşin yuvarlak ile olan ilişkisine devam edebilen Alex, takımın sorumluluğunu şimdi tekrar üstüne alacak mı?
Ya da "düğüm" yorumunun kahramanı Anelka mı, Daum'un kurtarıcısı olacak?
Şikayet edilen ortak nokta "organizasyon" ve "takım uyumu" olmadığına göre, Fenerbahçe ve Daum yıldızlardan başka umut taşıyamaz durumda.
Rize'de sahaya çıkacak takımın görev anlayışını çok merak ediyorum. Daum kurtarıcısı olan tek forvet ve "şansına" geri mi dönecek, yoksa çift hücumcuyla maçı baskı altına mı almaya çalışacak?
Daum'un tercihi, Fenerbahçe'nin geleceği olacak.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA