Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Tah"kim" vurdu

Aslında bu konu çok uzadı. Ceza Kurulu'nun bir maç seyircisiz oynama kararını, Tahkim onayladı, Fenerbahçe "kim" vurduya gitti.
Olimpiyat Stadı'nın kapısından polisler geri çekilmiş. Girenlere arama yapılmamış. Silahın nereden atıldığı, kimin attığı, kovanları bulunmamış. Tribünlerde kavga, olay olmamış.
Vatandaşımız bacağında yarayı görmüş. Hastaneye kaldırılmış.
Fenerbahçe yönetimi ise bütün bu olaylar karşısında sadece yönetmeliğin 55. maddesine dayanarak, "zaman aşımı" yorumuyla savunmasını yapmış. Tah"kim" Kurulu'nun veya Ceza Kurulu'nun hangi rapora dayanak ceza verdiği ise daha vahim bir sonuç doğuruyor. Bir başkomiser ile 6 polis memurunun imzaladığı tutanak, Olimpiyat Stadı'ndaki olayla ilgili tek resmi belge.
Eğer bundan sonra, özellikle Anadolu'daki maçlarda illerin güvenlik yetkililerin tutacağı bu tip raporları önünde bulacak olan Ceza Kurulu, bakalım nasıl davranacak? Emsal kararı önlerinde bulan kulüpler, haklarını kendi yöntemleriyle aramaya kalkarlarsa, ne diyecekler? Çok merak ediyorum.
Ayrıca bu konuda sorumlu sadece Fenerbahçe Kulübü olmasa gerek. Stadın emniyeti ile sorumlu olanlara (Polis, özel güvenlik vs) ne gibi soruşturma yapıldı veya ne tür bir yaptırım uygulandı? Bunu da herkesin bilmeye hakkı var.

FENERBAHÇE
TEHLİKE Mİ?
Üç yıldır konuşulan önemli konulardan biri Fenerbahçe'nin yükselişi. Modernleşen ve genişleyen stadı ile taraftarın önemli bir ekonomik güç alan Fenerbahçe, ürün satışlarındaki stratejisi ile renk sevgisini "darphaneye" dönüştürmeyi başardı.
20 bin kombine satarak sezon öncesinde müthiş bir nakit atışı elde etti. Bu süreç içinde önemli spor adamlarının, "Fenerbahçe'yi artık kimse tutamaz. Rakipsiz kaldı" yorumları ortaya çıktı.
Son iki yılın şampiyonu, bu sezonun en önemli favorisi Fenerbahçe... Yöneticilerin genişleyen vizyonu ile Alex'in ardından Anelka ve Appiah'ın gelmesiyle futbol takımının kartopu gibi büyüyen bir gücü var. Önümüzdeki 10 yılın kadrosu kuruldu ve diğer kulüplerin önüne "yenilmez armada" olarak konuldu. Bu gelişme birileri tarafından "tekelleşme"olarak yorumlanıyorsa, Fenerbahçe ciddi bir tehlikedir.
Bu birileri var mı bilemiyorum. Ama aklımıza gelenin, önümüze konduğunu görmeye başlamanın endişeleri içindeyiz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA