Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Hazırlık dönemi bitti

Geçen yıldan beri kafasında 4-3-1-2 taktiği olan Daum, Anelka'nın kalmasıyla birlikte rahatladı. Üçüncü haftaya sarkan hazırlık dönemi bitti, lig yeni başladı...

Geçen seneden beri F.Bahçe'yi izleyenlerin rüyası Alex'in önünde oynayacak iki tempolu forvet ve üç kişilik "çalışkan" orta sahaydı. Daum bu düzeni Şampiyonlar Ligi'ndeki Lyon deplasmanında sahaya sürdü. Futbol ve mücadele kalitesi en yüksek takım ortaya çıktı. Alman hoca sezona da bu düşünce ile başladı... Emre Belözoğlu'nu ısrarla istemesinin sebebi buydu. Tuncay'ı forvette kullanmak istiyordu. Aynı Lyon'da olduğu gibi (Nobre, Pierre sakattı) şartların getirdiği nedenlerle Rize'de (Tuncay cezalı, Anelka sakattı) 4-3-1-2'yi denedi. Nobre ve Semih'in çalışkanlıklarının yanı sıra, Aurelio, Selçuk ve Appiah'dan oluşan "dinamo" orta sahayı oluşturdu. F.Bahçe'nin özellikle Türkiye maçlarında çift forvetle oynaması gerekiyordu. Servet'in dönmesiyle defansif alternatiflerini yaratacak, Anelka ve Tuncay'ın rekabete katılmasıyla forvet hattında üretkenlik kazanacak ortam daha yeni oluştu.

ALEX HER ZAMANKİ GİBİ
Daum'un önünde sakatlık ve transfer problemleri var. Bu durum iskelet kadrosunu kurmak isteyen, sistemini geliştirmeye çalışan bir teknik adam için zor durum. Yöneticiler "Anelka defteri kapandı" diyorlar. Yani Anelka en azından Ocak'a kadar F.Bahçe'nin futbolcusu. Alex aslında her zamanki Alex. Skora katkı yapmadığı için "Kötü" gibi görünüyor. Çünkü onun haricinde takımda herkes koşuyor. Brezilyalı gole kavuştuğunda tribüne yansıyan "sorunlu" görüntüdeki "parazitler" kalkacaktır. F.Bahçe galiba hazırlık dönemini biraz (!) uzun tuttu. Lige yeni döndü.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA