Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Daum'un seçimi

Saracoğlu, Çarşamba günkü gerilimi üstünden atmış, eski havasını kazanmaya çalışıyordu. Fenerbahçe, Milli Takım yorgunluğunu üstünden atamayan oyuncuların yanı sıra, Milan ve Galatasaray maçları için de endişeliydi.
Daum hem Çarşamba'ya cezalı olan, hem de sarı kart cezası sınırında bulunan Aurelio ve Luciano'yu 11'de sahaya sürdü. Alman hocanın aklında İtalyan devine karşı oynayacağı takımı denemek, ekibinin nasıl performans göstereceğini test etmek gibi bir düşünce yoktu. Çünkü Şampiyonlar Ligi'ni artık kafasında bitirmiş. Öncelikle üç puanı kazanmak istiyor. Türkiye'de kendisini zirveye taşıyacak skoru önemsiyor. Alex de sakat olunca, Milan provasını yapmak yerine, Manisa maçını kazanmayı istedi.
Daum'un yorumuna katılırsınız, katılmazsınız. Ama saygı duymak zorundasınız.
Ersun Yanal, Fenerbahçe'nin genetiğini çözen her hoca gibi rakip sahada baskı ile oyuna başladı ve bu isteğinden vazgeçmedi. Fenerbahçe ligde rakibi açmakta ilk kez bu kadar sıkıntı yaşıyordu. Pas yapıyorlar, oyunu kanatlara taşıyorlar ama etkili gelemiyorlardı. Daum ikinci yarıya Anelka'sız girdi. Fransız oyuncunun isteksiz ve bitik görüntüsü içinde ilk 45'i tamamladığını hatırlatmalıyız. Lisansına yeniden kavuşan Deniz ön liberoya, Appiah sol kanada, Tuncay ise forvete taşındı.

NASIL DAHA KÖTÜ OLURUM?
Appiah bu yokluklar içinde krallığını ilan etmiş, enerjisiyle takımı toparlıyor, pas organizasyonunun ortasında yer alıyordu. Ancak Fenerbahçe "Bir dakika öncesinden nasıl daha kötü olurum?" diye karar almıştı sanki. Böylesine şuursuz oyun düzeni içinde hatalar birbirini kovaladı, Manisa beraberliği yakaladı. Milan maçında sahada olması gerekenler dün yoktu. O maçta oynamaması ve yapılmaması gerekenler ise sahadaydı.
Manisa, kadro kalitesi kendisinden çok üstün olan rakibini konsantrasyon ve fizik direnci ile bozdu. Bunun açılımı teknik direktör katkısı ve organizasyonudur. İki şampiyonluğuna rağmen Daum'a yöneltilen eleştirilerin temelinde de zaten bu var. Alman hocanın dün kurtarıcısı ve rekor ortağı, o çok eleştirilen Ümit Özat ile kulübe mahkumu Semih oldu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA