Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Rakibimiz yok

F.Bahçe'nin hocası Daum, takımının Türkiye'nin çok üstünde olduğunu iddia etti; "Tabela da bunu açıkça gösteriyor. Artık hakkımı verin" dedi

F.Bahçe Teknik Direktörü Daum, uzun süre sonra gazetecilerin karşısına çıktı ve eleştirileri yanıtladı. Haksızlığa uğradığını söyleyen Daum, "Fenerbahçe, Türkiye'nin çok üstünde. Bunu da geçen iki senede tabela açıkça gösteriyor" dedi. Alman hocanın açıklamalarını iki bölüm halinde yayınlayacağız. İşte Daum'un çarpıcı sözleri: "Ben Fenerbahçe'nin başına geldiğimde takım yedinciydi. O zamandan, bu zamana kat edilen yola bir bakın. Bu katkılardan ötürü ben kendimle gurur duyuyorum. İlk sene 10-12, ikinci yıl 7, bu sene de 3 transfer yaptık. Bir takım yaratıyoruz. Dolayısı ile bizim için şu anda önemli olan bir istikrar yakalamak. 'Kimlerle uluslararası arenada başarılı olabiliriz' sorusunu iyi etüt edip, kimlerle yolumuza devam edeceğimizin kararını vermemiz gerekiyor. Şampiyonlar Ligi'nde oynayacaksınız ve iyi bir takım oluşturacaksınız. Eleştirilere en kısa olarak şöyle diyebilirim; ilk geldiğimizde birisi çıkıp da 'İki sene içinde şampiyon olacaksınız' deseydi; çoğunluk 'Bu mümkün değil' yanıtını verirdi. Biz bunu başardık. İlk geldiğim sene 'futbol dahisi' yakıştırmasını da ciddiye almadım, şimdi 'Futbolu bilmiyor' yakıştırmasını da ciddiye almıyorum. Hiç başarılı takım devralmadım. Köln düşme potasındaydı, Stuttgart sondan üçüncüydü. Benden sonra iddiaları ve şampiyonlukları oldu. Sezon başında Stuttgart beni çok istedi. Ayrıldığım her takım beni istiyor. F.Bahçe'de ilk sene şampiyonluğu yakaladık. 33 sene sonra ilk defa iki şampiyonluk üst üste geldi. Dolayısıyla istikrar geldi. Sürekliliği olan, Avrupa'da mücadele eden bir takım oldu. Bundan sonraki hedef uluslararası başarıyı yakalamaktır. Bunun için belli bir tecrübeyi edinmeniz gerekir. Hemen olmaz. Türkiye gibi değil. Bugün geriye yaslanıp düşündüğüm zaman ekibimle, tüm çalışanlarla yakaladığımız olağanüstü şeyler var. Ayrıca eksiklerimizin de olduğunu biliyorum." Daum, Gürcan Bilgiç ve Selçuk Yula'nın sorularını yanıtladı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA