Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Fikirlerin jübilesi

Sahaya çıkardığımız onbir ile ve bu takımdan beklediğimizden çok farklı bir oyunla ilk yarıyı tamamladık. Topu ilerde tutup, mümkün olduğunca bizde kalmasını sağlamak yerine, bir "panik" fırtınası içinde acemi rolüne soyunduk.
Hayal kırıkları yaşıyorduk. Nihat'ın topa gitmek yerine, beklemeyi tercih etmesinin yanı sıra, Hakan Şükür'ün etrafında oluşması gereken kalabalık fikri, sadece taktik tabelasındaki beyaz tebeşirin tozlarında kalmıştı.
İsviçreliler kendilerini bu maça taşıyan özellikleriyle yine sahadaydı. Durmadan koştular. Oyun durduğunda da yerlerine koşuyorlardı. Topu mümkün olduğunca kenara taşıyıp, derinlemesine hamleler yapmak istediler. Arka direk problemimizden yararlandılar, iki net fırsatı kaçırdılar.
41'de gelen golü Trabzon'daki Gürcistan maçında da yemiştik. Beceriksizlik oyuncularımız arasında virüs gibi dolaşıp, en güvendiklerimizin bile (Volkan, Alpay) aklını karıştırdı.

ÇABUK DÜŞÜNEMEDİK
İkinci yarıda Okan Buruk ile orta sahamızın direnci yükseldi. Rakibin tempo isteği dakikalar geçtikçe düşüyordu. İki oyuncu ile ilerde kalıp, kalelerini korumayı tercih ettiler. İşte bu anlarda "yaratıcı" oyuncularımızın eksikliğini hissediyorduk. Ne yazık ki orta sahamız çabuk düşünemiyordu. Hakan ve Tuncay'ın boş koşuları, pas ile cevaplandırılamıyordu. Forvetin yemeğini kendi pişirmesi gereken bir zaman dilimindeydik.
Böylesine yakışıksız bir golle yenilmeyi Fatih hoca içine sindiremedi. 78'de Halil Ümit değişikliği ile forveti ikiledi, Tuncay üçüncü olacaktı.
Rövanşı olan bir maç öncesinde risk almak cesaret ister. Çünkü tek farklı yenilgi ile Saracoğlu'na dönmek avantaj sayılabilecekken, ikinci golü yemek ne derece mantıklı. Ama akarsunun yatağını değiştirmek için, ıslanmanız da gerekiyor. Fatih hocanın da bazı futbolcuların çok ıslanmaktan, küçüldüğünü görmesi gerekiyor.
Orta sahayı üçlerken, o hâlâ eski Fatih Terim gibi düşünüyordu. Ama sahadakiler eski talebeleri değildi. Sadece hakemin faul çalıp, vermediği bir penaltı pozisyonumuz var. Saracoğlu'ndaki finalde işimiz zor. Akarsunun yatağını değiştirmek daha kolaydı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA