Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Beklenen sonuç

Elinizdeki önemli kozları sahaya süremiyorsanız, galibiyeti veya puan için yenilik üretmek zorundasınız. Milan maçı öncesinde Daum'dan beklediğimiz buydu. Zor maçı kendi lehine çevirecek taktik kararlar vermesini, elindeki 'sınırlı' oyuncuya rağmen, skoru takımı lehine geliştirecek hamleler yapmasını bekliyorduk. Açıkçası sahaya çıkan takım, kurulabilecekler arasında en iyilerindendi. Ümit'in rakip hücuma geçtiğinde beşlediği defans, top takımındayken orta sahaya yaklaşması ve beklerin de katılmasıyla çoğalan orta saha modelinde, amaç öncelikle rakibe topu zor kullandırmaktı.
Bu düzeni ilk defa denedi. Manisaspor karşısında bu şansı vardı. Yeri değişecek, ilk defa forma giyecek oyuncularını test edebilirdi. Ama yapmadı. Çünkü öncelikle kazanmak istediği lig maçıydı, Milan değil.
Daum'un bu kararı eleştirilebilir ama saygı duyulmalı. Kalan maçları için takımına güvenemeyen ama bunu açıklayamayan bir teknik adam, önce 'elindeki kuşu' düşündü. Çünkü şampiyon olmadan, Şampiyonlar Ligi'ne gidilmiyor.

EMİR-KOMUTA
ZİNCİRİ
Dün sahadaki oyunculara bir bakın. Fenerbahçe'nin övündüklerinden, Milan'da en az üç tane var. Anelka'dan da çok var, Alex'ten de. Bunların tecrübesi, kalitesi F.Bahçeliler'i sahada eritti. Bu gövde gösterisine Fenerbahçe'nin özellikle sağ kulvardan yaptığı bindirmelerle sağlanan etkili ortalarla cevap geldi. Tuncay çok koşuyor, bunu da etkili driplinglerle süslüyordu. İlk etkili pasında ilk golü bulan rakibe karşı, ileride de çoğalsanız fark etmiyordu, geride de. Top emir almış gibi Milanlılar'ın ayaklarında dolaşıyordu.
İkinci yarıda da bu emirkomuta zinciri değişmedi. Kaleyi tutan ilk şut gol oldu.
Daum Nobre'yi oyuna alarak son kozunu oynadı. Kemal sol beke geçti, Ümit orta sahanın sağına. Klasik dörtlü geri geldi. 60 dakika içinde üçüncü kez sistem değişti. Bu kez pozisyon olmasa da, pozisyoncuklar oluşmaya başladı.
Gollerin Sheva'dan gelmesi eleştiri oklarını Servet'e çevirebilir. Servet en az beş kere bozduğu ofsayt taktiği nedeniyle eleştirilmeli. Ama Sheva'yı zaten İtalya'da bile tutamıyorlar. Sonuçta ne yaptığını bilenlere karşılık, koşmayı beceren bir ekip vardı. Kalitelerine inananlar da (Tuncay, Serkan, Önder, Ümit) farklarını ortaya koydular.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA