Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

F.Bahçe, Aydınlar'ı nasıl ateşe atar!

F.bahçe Asbaşkanı Murat Özaydınlı'nın, 3 Temmuz dalgasının hemen dört gün sonrasında Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ile yaptığı görüşmeyi Sabah Spor'un sayfalarında okudunuz. Bu görüşmenin şoklar sürerken olmasına dikkati çekerek, yaşanan belirsizlik içinde Murat Özaydınlı'nın refleksini, sorumlu yönetici tipinin net bir örneği olması açısından çok önemli buldum.
Bu zor durumda, başı kalmamış bir kulüpte, geleceğin belirsizliği içinde, geçmişin yüklerini temizlemek için çırpınıyor Özaydınlı. Hafızanızı zorlayın, neredeyse tüm Fenerbahçe yönetimi ilgisini Aziz Yıldırım'ın üzerine yoğunlaştırmışken, Özaydınlı kulübün kapısına kilit vurulacağı endişesi ile zaman kazanmaya, ödemeleri dengelemeye, harcamaları azaltmaya, banka kredilerinde rahatlama getirmeyi kafasına takmış durumda.
Yılların tecrübesi ile neler yaşanacağının çok farkında olarak, kendilerinin sorumluğu olduğunu kabul ederek Aydınlar'dan yardım istiyor.
Ama bu çabaya genel yönetim yapısı içinde karşılık gelmediği de ortada. Aydınlar, "Bir strateji oluşturup, hareket planlaması yapın" diyor. Hala öyle bir durum yok Fenerbahçe'de... Konuşmalar Aydınlar'ın olabilecek tüm imkanlar doğrultusunda Fenerbahçe'ye yardımcı olduğunu gösterirken, yöneticiler ilk fırsatta taraftarın önüne attılar O'nu. Acıbadem'in Voleybol takımına sponsorluğunu da iptal ederek, üstelik bu konuşmadan çıkan bir sonuç daha var. Aynı Murat Özaydınlı, 8 Mayıs'taki mali kongrede kürsüden hiçbir gelirlerinin temlikli olmadığını, kulübün karlılığını yükselttiklerini söylemişti. İki ay sonra ise oyuncuları satmaktan, borçların ödenemeyeceğinden yakınıyor.
Bir yönetim kendini başarılı göstermek adına bu tip konuşmalar yapabilir. Elbette yapmaması, herkese doğru bilgi vermesi gerekir ama bir yere kadar anlayabiliriz. Ama o yönetimi denetlemesi için kongre üyelerinin sorumluluk verdiği Denetleme Kurulu nasıl bu durumu göremez, fark edemez, kongreyi uyarmaz anlamış değilim. F.Bahçe kongresi bence öncelikli bir hesaplaşma başlatmalı, burada da ilk sırayı görevlerini eksik yapan Denetleme Kurulu'na vermeli.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA