Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Güiza'nın dublörü

Fenerbahçe bu sezon bundan çok daha kötü oynayıp, bir çok maç kazandı. Takım olarak birbirlerine destek oldukları sürece rakibe üstünlükleri kabul ettirip, "o anın" gelmesini bekliyorlardı. Bulduklarında da tabelayı değiştirip, pas oyunu ile zamanı erittiler.
Antalya karşısında pozisyonsuz ilk 45'in ardından, ikinci yarıda rakibi aşmanın tek yolu olduğunu keşfedip, defansın arkasında hücumcu aradılar. Buldular da... Ama...
Bu "ama" sezona damga vuracak bir duraklama. Bienvenu'yü Güiza'yı aratmasın diye aldıklarından ciddi şekilde şüphelenerek başlayalım yoruma. Futbolu bilmiyor, takımın saygısını kazanamadı ve hala Alex'in alternatifi olarak sahaya sürülebiliyor. Futboldan anlamak ile "futbolcudan anlamak" arasında "kalın" çizgi esasında Bienvenu. Yine de insanların hakkını çok yemeyelim, sabırlı olalım. Transfer bitimine günler kala, apar - topar kaçan Niang'ın yerine bulunan, apar - topar santrfordur kendileri.
Takımın kendisine en ihtiyacı olduğu dönemi sakatlıklar ve şikayetlerle geçiren Semih'in ise farkını ve değerini ortaya koyduğu maçtı. Sahanın en isteyen oyuncusu olması bir tarafa, o kadar - itiş - kakış ve tekme arasında yüreğini bir an bile yerinden çıkarmadan oynadı.
KOCAMAN YANLIŞI GÖRMELİ
Antalyaspor'un oyun kurgusundaki topa sert tavır karşısında, yüzünü rakip kaleye döndüremeyen oyuncular grubu haline gelmiş bir takımdı Fenerbahçe. Doğa - İbrahim ikilisinin Alex'i topsuz ve passız bıraktığının altını çizelim. Mehmet Özdilek, her rakibi gibi Fenerbahçe'nin karşısına iki bek ile çıkarak, bekleri de önlemler paketinde değerlendirince, oyun top kayıpları ve kazanımları görüntüsüne büründü.
Stoch tek adam geçemeden, Baroni ise bir kere bile sorumluluk almadan çıktılar oyundan.
Böyle kapanan rakibi orta sahaların öne gitmeleri ile aşmak tek çare halini almışken, tempoyu getirecek bu tip bindirmeler de gelmedi, gelemedi.
Yine de... Zor geçen günlerin, en zor maçını kazanmanın ucuna kadar getirdiler. Teknik direktör Aykut Kocaman'ın hamle oyuncuları konusunda hep aynı isimleri seçip, hep yanıldığını görmesi gerekir artık. Bazılarının bu takımda tekerlekleri dönmüyor artık. Maalesef...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA