Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Zoraki galibiyet!

NEREDEYSE A2 takımı ile sahaya çıkan rakibi karşısında aranıp da bulunamayan Fenerbahçe orta sahası ve pek saygıdeğer kaptanı Alex de Souza'ya da özel bir tebrik sayfası açalım öncelikle. Tribünleri hırsla dolduran, böylesine bir işkenceye rağmen eğlenmekten ve iddiasından bir an bile vazgeçmeyen 50 bin Fenerbahçeli ile 2 bin küsur Beşiktaş taraftarına da selamlarımızı gönderelim. Sahaya dönelim tekrar. Stoch ve Ernst'e hak ettiklerini vermemiz gerekiyor. Ayaklarına top geldiği zaman heyecan veren iki oyuncudan başkası değildi. Sorumluluk alan, olanı değiştirmeye çabalayan veya olmazı, "olur" haline getirmek için uğraşan onlardı.
Ve yine Beşiktaş adına Pektemek'i de ayrı yere koymak lazım. Tüm Fenerbahçe defansına karşı tek başına savaşıp, hemen hepsinden de galip ayrılmayı başardı. Benzerlerinden farkı, ayakta kalmakta direnmesiydi. Hakeme değil, kendi kariyerine ve özgüvenine yıktı oyunu. Alex artık komutan mı? Böyle bir savaşın sezon başından beri firardaki askeri mi?
Geçen sezonlarda, aynı etkisizlik ve aymazlıktaki oyunlarına bir-iki gol pası sıkıştırıp, "ama adamın farkı ortada kardeşim" raconu kestiriyordu. Dün top almaya bile yanaşmadı. Geçen sene, bu zamanlar sözleşmesi uzatılmadığı için kendisini isteyen kulüplerle ilgili açıklamalar yapıyordu. Bugünün, o günden farkı; vadesi sürekli uzatılan çekler olabilir mi?
Değildir eminim... Aykut Kocaman'ın skoru bulduktan sonra takımının tempoyu gittikçe düşürmesine izin vermesi, muhtemelen iki değişikliği mecburiyetten yapmasıydı. Beşiktaş'ın takım olarak kurduğu baskıyı kıramayan ve bir de "biz orta saha oyuncusuyuz" diye geçinen futbolcuları var. Hoca girdiği travmadan çıkamadığı gibi, tüm oyuncuları da bahanelerin eseri haline geldi.
Topal da olsa gidiyorlar yollarında... "Tabela önemli" diyorlar kendilerine ve kendilerini aldatıyorlar elbette. Bu bir virüs ve Daum'dan beri var takımın içinde. 17'de 16'lık seride 11 milyon dolarlık prim antibiyotiği ile çözmüşlerdi problemleri. İlk rüzgarda, tekrarladı gene. Ne yazık ki bu kadronun esiri haline geldiler. Atsalar olmuyor, satsalar hiç olmuyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA