Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Çanlar çalıyor

KENDİ çapında bir Şampiyonlar Ligi Grubu oluştu Türkiye'de... Dört takımın her maçı final olarak algılayacağı, kayıpların telafisinin mümkün olmadığı, yakalanan ivmenin pamuk ipliğine bağlı kaldığı altı maç seyredeceğiz.
Fenerbahçe beş puanlık dezavantajını büyütmeden, topal başladığı yolda tekrar koşuya başlamak için kazanma dışında formülünün olmadığı ilk finalini yapıyordu. Golü bulana kadar, her an atacakmış gibi oynadılar da. Bir Sow kaçırdı olmayacak şekilde, bir de üst direkte patlayan Gökhan Gönül plasesi. Cristian'ın çabuk düşünüp, karara bağladığı akıllı şutuyla gelen üstünlükle birlikte, günün kazananını rakibe dikte eden tarzı geldi sahaya...
Devre bittiğinde Moussa Sow "endişeli" düşüncülerimizin ilk kahramanıydı. Ankara'daki Kayserispor maçında da benzer görünümle oynadı, Kadıköy'de de "bitik" halini koruyordu. İkinci yarı için Aykut Kocaman'ın aynı on biri koruması sürpriz olmadı. Beklemekten yana, son uyarıların işleyeceğini kabul eden yapısıyla, galip giden takımı bozmadı. Bizim ise kafamızdan Caner-Sow ikilisinin yerine, Semih-Dia hamlesi geçiyordu. Risk alacak rakibe karşı ilerde topu tutan santrfor ile dikine oynayan hızlı forvet. Statüko en değerli şeyi Fenerbahçe kulübesinin. Radikallik uğramıyor pek oralara.

YOBO TECRÜBE DERSİ VERDİ
Trabzonspor'un önde baskısı yine vardı. Uzun topa zorladıkları rakiplerinin oyun kurmasını engelledikleri gibi, bir çok basit top kaybı da sağladılar. Kocaman'ın da sürprizi vardı bu kez. Colman'a Emre ile baskı uygulayıp, Burak Yılmaz'ın da fırsatsız kalmasını sağladı. Ardından Baroni'nin iki akıllı bindirmesi ve tribünleri rahatlatan goller geldi. Maçı Fenerbahçe lehine döndüren üç kişinin temposuydu: Emre, Gökhan Gönül ve Mehmet Topuz. Üç oyuncu da sürekli dinamik ve uyanık kalarak takımlarını diri tutmayı başardılar. Yobo tecrübe dersi verdi. Alex performansının çeyreğini biraz zorladı. Sürekli Zokora'nın kontrolünde kalması, çok sayıda faule rağmen hakemin kart kullanmaması da direncini düşürdü. Sow'un attığı golün altı çizilse de, maç performansı için 'Takımı eksik oynattı' diyebiliriz. Bu sonuç, bugünkü derbiye de ayrı bir hava katacak. Önümüzdeki hafta F.Bahçe'yi ağırlayacak olan G.Saray'ı kazanmak zorunda bırakan baskı oluştu. Çanlar çalıyor...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA