Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜLSE BİRSEL

Metroseksüeller 'lahmacun kulübü'ne karşı!

Bir metroseksüeldir gidiyor. İki günün birinde, bir dergiden arayıp fikir alıyorlar:
"Metroseksüel erkekler hakkında ne düşünüyorsunuz?", "Türk metroseksüelleri sizce kim?", "Gözlemlerinize göre metroseksüel erkekler nerelere takılıyor?" 'Gözlemci'yim ya ben. Gittiğim yerlerde gözümü dikip, öteki masalara bakacağım sanki. "Hmm, bak şu herif kesin metroseksüel, yoksa niye kol düğmesi taksın. Demek ki, bu kebapçıya metroseksüeller de takılıyor, bir dergiden sorarlarsa söylerim" diye. Bu soruları genellikle "Efendim? Duyamıyorum. Dizi çekimindeyim, iyi günler" şeklinde yanıtlıyorum. Bir kere laf sakat! Bizde bir kelimenin içinde seksüel meksüel geçiyorsa, insanların aklına hemen bir sapıklık gelir. "Metroseksüel misiniz?" sorusunu bir Türk erkeğine sormak için mangal gibi yürek lazımdır. Zaten onun için benim gibi kadınlara sorup duruyorlar.

NE METROSEKSÜELİ? BİZ ANTEPLİ'YİZ!
"Metroseksüel misiniz?"e, klasik Türk erkeğinin vereceği en ılımlı cevap,
"Sen ne diyorsun lan, biz Antepli'yiz!" falan gibi bir şeydir. Oysa nedir metroseksüel? Tıraş olan, saçına başına özen gösteren, nazik, havalı, bakımlı, eğitimli, hoş erkek. Ve de asla seksüel bir sapma olmadan. Hatta çok çapkın bile olabilir. Kendisine kalmış. Kadın ruhundan anlayan, futboldan başka ilgi alanları olan, hediye seçmesini, jestler yapmasını, dinlemesini bilen erkektir metroseksüel. Fakat bildiğiniz gibi, ülkemizde yukarıda anlattığım erkeklerden pek fazla yoktur. Olanlar da avam bir tabirle, karaborsadadırlar. Oysa öteki grup, yani diş fırçalamayı, duş alıp deodorant kullanmayı vakit kaybı olarak gören, sinemaya gitmek yerine, evde göbeğini kaşıyarak, eşofmanla maç seyretmeyi tercih eden, çocukluğundan beri saç kesimini değiştirmemiş, genel olarak parfüm yerine sigara kokan, beslenme düzenini lahmacun üzerine kurmuş arkadaşlar, elbette ki, metroseksüellerden nefret edeceklerdir. Sebep açıktır: Kadınlar metroseksüellerin peşindedir ve 'lahmacun kulübü' olarak isimlendirebileceğim diğer grup, genel olarak havasını almaktadır! "Metroseksüel" kelimesini, müstehzi bir gülüşle, sanki hafiften gay bir içeriği, bir şaibesi varmışçasına kullananlar da, dikkat edin, lahmacun kulübünün açık veya gizli üyeleridir. Güya metroseksüellere çamur atılacak da izi kalacak, biz de kadınlar olarak diyeceğiz ki, "Ayy, en iyisi sigara ve soğan kokan, haftada bir gömlek değiştiren, göbekli, zevksiz, traş olmayan, kitap okumayan, kaba bir adam bulayım da, 'metroseksüel' diye dalga geçmesinler!"

LAHMACUN KULÜBÜNÜN OYUNUNA GELMEYİZ!
Lahmacun Kulübü size sesleniyorum!
"O da metroseksüel", "Bunun için de metroseksüel diyollar!" gibilerinden bir 'havalı erkekleri karalama operasyonu', bir 'cadı avı' yürütüyorsunuz, farkındayız! Bu ayakları yemediğimiz gibi ideal erkeğe de bir isim bulmuş oldunuz, sağolun, varolun. Bundan sonra kızlar, "Hayalimdeki erkek, kumral, uzun boylu, nazik, başarılı, esprili, sevecen" falan diye uzun uzun anlatmak yerine "Kumral, metroseksüel" diyecekler ve bitecek. Metroseksüeller, bembeyaz dişleriyle sırıtarak güzel kadınları kapmaya devam edecekler. Ve bu esnada siz, yalnız başınıza, gazete kağıdının üzerinde soğanlı lahmacun yiyor olacaksınız! Hani söyleyeyim dedim. Belki içinizde hala kurtarılabilecek olanlar vardır diye

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA