Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Hoş geldin Tabata

Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli önemli bir operasyon geçirmişti. Yerine Tayfur Havutçu görev yapacaktı. Üstelik rakip Gençlerbirliği gibi Süper Lig'in oldukça iyi takımlarından biriydi.
Tüm bunlara rağmen Beşiktaş çok çarpıcı bir skorla galip geldi. Sadece 20- 25 dakika bocaladı, hepsi o kadar.
Öncelikle Tabata'dan bahsedelim. Çok ama çok iyi oynadı. İbrahim Üzülmez, Rüştü ve diğer bazı Beşiktaşlı oyunculara rağmen gecenin yıldızı Tabata oldu. Tüm hücum organizasyonlarında başrolü o oynadı. Gol attı, aralara pas çıkardı ve 'Artık ben de 8 milyon Euro'yu hak etmiyor muyum' dercesine bir resital verdi.
İlk devre Beşiktaş için söylenecek tek laf var; o da çok etkileyici oynadıklarıdır. Üstelik Sivok'la golü de buldular. İkinci devre çok ilginç bir maç yaşandı. İlk devre sonunda 'Bu Beşiktaş rakibi önünde çok rahat kazanır' diyorduk ki, ikinci devrenin hemen başında Gençlerbirliği'nin beraberlik golü geldi.
Ve ondan sonra ortaya çıkan tabloda herhalde pek az Beşiktaşlı 'Biz bugün kesin kazanacağız' diyebilirdi.

RÜŞTÜ'SÜZ HÜSRAN OLURDU
Zira Gençlerbirliği golden sonra sağlı sollu çok iyi oynamaya başladı. Hurşut diye bir oyuncuları var. Hem gol attı hem de takımını şaha kaldıran adam oldu.
İşte Beşiktaş'ın bocaladığı bu dakikalarda kaleci Rüştü başarılı birkaç kurtarış yapmasa, sonuç hüsran olurdu.
Neredeyse Gençlerbirliği'nin ikinci golü gelecekti ki, ortaya bu sefer yardımcı hoca Tayfur Havutçu çıktı. Holosko ile Yusuf değişikliklerini yaparak bizce maçı kurtaran hamleyi gerçekleştirdi. Bobo'nun attığı gol ise öylesine kritik ki, belki de maçı kurtaran gol oldu.
Tüm bunlara rağmen Beşiktaş fizik olarak çok çok iyi değil. Ama Tabata'yı kazanmak ya da Tabata gibi bir oyuncunun kendini seyircisinin önünde böylesine ispatı çok önemli.
Herhalde dün geceki galibiyet Mustafa Denizli Hoca için bir geçmiş olsun çiçeğiydi.
Bir tebrik çiçeği de bizden maçın hakemi Bünyamin Gezer'e. Bir iki ufak hata dışında gecenin güzelliklerinden biriydi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA