Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

2016 hakkımız

Ülke olarak şimdiye dek hiçbir önemli futbol turnuvası düzenlemedik, bize bu hak hiç verilmedi. İki defa şans bulduk, ikisinde de mükemmeldik. Şampiyonlar Ligi ve UEFA Finali'ni yüzümüzün akıyla bitirdik. Ne organizasyon ne de güvenlik sıkıntısı yaşadık ve yaşattık. 2016 için rakiplerimize bakıyoruz, Fransa ve İtalya. Daha önce böylesine turnuvaları tertiplediler. Deneyimleri var ama biz çok daha fazla istiyoruz.
İki büyük avantajımız bir de ufak dezavantajımız var. En öneli avantajımız 1 milyar Euro'luk devlet desteği. Başbakan Erdoğan ilgili taahhütnameyi imzaladı ve dosyanın içinde UEFA'ya sunuldu. Diğer avantajımız ise tarihi ve doğal güzelliklerimiz. Ülkemize gelen seyirciler sadece futbol maçı izlemeye değil, aynı zamanda ülkemizin farklı şehirlerindeki güzellikleri de keşfetme olanağına sahip olacaklar. Özellikle devlet desteği en önemli kozumuz demiştik.
Gelelim dezavantajımıza. Ulaşım ve konaklama en önemli handikabımız olacak. Belki büyük şehirlerde konaklama problemi yaşanmaz ama ufak illerimizde otellerimizin sayısı yeterli değil. Ulaşım da büyük problem olabilir. Demiryolu hatlarımız yeterli değil. Binlerce insanın uçaklarla bir şehirden diğerine transferi çok güç. İşte bu konuda İtalya ve Fransa bizden daha avantajlı. Ama 2016'yı almak hem ülke reklamı için hem de Türkiye'ye yeni sportif tesisler kazandırabilmek için çok önemli bir vesile olacaktır.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA