Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Takke düşecek mi?

Türk futbolunun marka değerinin yükseldiğini iddia edenler için çok kritik bir haftadayız. Zira Fenerbahçe ve Galatasaray UEFA Avrupa Ligi'nde çok ciddi maçlar oynayacak. Gerek Lille, gerekse Atletico Madrid ülkelerinin orta sıra takımları. Düşmezler de, şampiyon da olamazlar.
Bizler ise futbolumuzla gurur duyuyoruz. Fenerbahçe ve Galatasaray milyonlarca Euro harcayarak takımlarını geliştirdi. Üstelik dünya futbol ekolünde önemli ismi olan milli takımlardan oyuncular aldılar ve başlarında da Daum ve Rijkaard gibi yabancı hocalar var. Bütün bu yatırımlar semeresini vermek zorunda. Semere demek, Avrupa'da başarı demektir. Türkiye Ligi'nde alınan kupa ve şampiyonluklar sadece annemizin liginde tadılmış mutluluklar olarak tarihe geçer.
Futbolda sonucu kestirebilmek çok zor. Her iki takımımız da elenebilir. Bu da çok normal. Ama doğrusu ortaya koydukları mücadele, rakiplerine karşı uygulayabildikleri taktik anlayışını merakla bekliyorum. Gerek Fenerbahçe gerekse Galatasaray'da dünyanın en iyi takımlarından olan Brezilya'nın milli oyuncuları var. Türkiye Ligi'nde çok başarılı işler yapabilen yabancılar var. Ama bunların Avrupa sahalarındaki performansları ve takımlarına sağlayacakları katkı perşembe gecesi dikkatle izlenecek.
Fenerbahçe iki sene önce Zico ile dünyada ses getiren önemli başarılar yakalamıştı. O günkü takım ile bugünküne baktığımızda fazla bir fark yok. Hatta bugünkü kadronun daha kaliteli olduğu bile iddia edilebilir. Galatasaray'ın ise Avrupa'daki başarıları yavaş yavaş tarihin tozlu raflarına kaldırılmaya başlandı bile. Aradan neredeyse 10 sene geçti. Avrupa'da ses getirecek maçlar oynayamıyorlar. Arda, Elano, Neill ve Keita'nın, adı büyük ama bu seneki başarısı küçük Atletico karşısında nasıl oynayacaklarını, neler yapacaklarını merak ediyorum.
Beşiktaş Şampiyonlar Ligi'nde bekleneni verememişti. Üstelik gruptaki takımlara baktığımızda M.United dışında öyle Beşiktaş'tan çok üstün takım da yoktu. Sonuç olarak Galatasaray ve Fenerbahçe'nin yollarına devam etmesi gerek. Bu yapılan yatırımlar ve transferlerin verimli olduğunun en önemli göstergesi olacak.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA