Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Domino etkisi

Hakemlerimiz son birkaç haftadır Türk futbolunda sıkıntı yaratabilecek yanlış kararlara imza atıyorlar. Fırat Aydınus, Beşiktaş-G.Saray maçında net bir penaltı ve bir kırmızı kartı vermedi. MHK, Aydınus'u ödüllendirircesine Belediye- Fenerbahçe maçına atadı. Bu atama ile, Türkiye'deki diğer hakemler testiyi taşıyanla testiyi kıranın bir olduğu algısına kapılıyorlar. Bu atama beraberinde daha da büyük sıkıntılar getiriyor. Aydınus'un Belediye-Fenerbahçe maçındaki skandalını hep birlikte hatırlıyoruz. Maç bitiyor; Fenerbahçe Başkanvekili Nihat Özdemir zehir zemberek açıklamalarla hakemleri topa tutuyor. MHK bakıyor ki pabuç pahalı. Hemen pansumana başlıyor. Çünkü Fenerbahçe-Antalya maçında tribünler protesto edecek. Maça Fenerbahçe'nin çok sevdiği Bünyamin Gezer veriliyor. F.Bahçe, Bünyamin Gezer ile olaylı maçta G.Saray'ı yenmiş ve seyircinin müthiş bir sempatisi var. Ama kader bu ya; F.Bahçe-Antalya maçında da Bünyamin Gezer kariyerinin en kötü performansını ortaya koyuyor. Tam üç penaltıyı veremiyor.
Gelelim Eskişehir-G.Saray maçına. Koray'ın iki defa elle oynamasını, ki birinde Eskişehirspor golü buluyor, maalesef hakem göremiyor. Bu elle oynamalar görülse hem Eskişehirspor golü atamayacak hem de Koray iki sarı kartla oyundan atılacağı için ilk yarı sonunda ev sahibi 10 kişi kalacak. Aynı Bülent Yıldırım ikinci yarıda tüm takdir haklarını G.Saray lehine kullanıyor. Çünkü ilk yarıda yaptığı hatalar onun bilincini olumsuz etkilemiş. Muhtemelen de devre arasında inandığı bir dostuyla telefonla görüşmüş olacak ki, 2. yarıda da G.Saray lehine komik ve uydurma bir penaltıyı çalıveriyor.
Şimdi beni iyi dinle Oğuz Sarvan Efendi! MHK Başkanı demek, cin olmadan şeytan çarpmak demek değildir. Taşra kurnazlığının hakemlikte hiçbir yeri yoktur. Sözüm ona Avrupa'da kendisinin önüne geçen Cüneyt Çakır'ı kıskanan Fırat Aydınus'u mutlu edeceğim diye, hata da yapsa ödüllendirirsen, yukarıda belirtilen rezilliklere önayak olmuş olursun. Artık final haftalarına girdik. Son yılların en çekişmeli ligini yaşıyoruz. 4-5 takımın şampiyonluk şansı birbirine çok yakın . Ama sen hala objektif kriterlerden uzak, eyyamcı işlere imza atarsan Mayıs ayında sokağa çıkamazsın.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA