Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Aziz Yıldırım istifa ederse ne olur?

Fenerbahçe son 4 yılda inanılmaz acılar yaşadı. 2006'da Denizli'de ve 3 gün önce de Kadıköy'de yaşananlar dünya futbol tarihinde pek az takımın başına gelmiştir. Kolay değil, son haftaya lider girip, son maçları kazanamayıp, şampiyonluğu kaybetmeyi her camia kolay kolay kaldıramaz. Tüm Fenerbahçeliler faturanın ödenmesini istiyorlar. Haklılar da. Aslında 'futbolun raconu' gereği Aziz Yıldırım istifa etmelidir. Ama Aziz Yıldırım istifa ederse kazanan sadece yine Aziz Yıldırım olur. Köşesine çekilir, ailesiyle, dostlarıyla bundan sonraki yaşantısını huzur içinde yaşamaya devam eder. Ama kalırsa azalmış kredisiyle Fenerbahçe'de sürekli tartışılan adam olmaya devam edecektir. Diyelim ki başkan Yıldırım 'Artık dayanamıyorum, tükenmiş kredimle acı çekmek istemiyorum' dedi. Ve görevi bıraktı. Kaybeden Fenerbahçe olacaktır.
Çünkü; Yıldırım'dan sonra camianın bir başkan ismi etrafında uzlaşması çok zor. Muhtemelen en az iki adaylı bir seçim olur. Ve yeni başkan koltuğa oturuverir. İşte asıl sorun bundan sonra başlar. Aziz Yıldırım'ın 1998'de başkan olarak seçildiği ilk günleri hatırlıyorum. Acemi, ürkek ve işi bilmeyen bir görüntü sergiliyordu. Menajerleri tanımıyor, federasyonu tanımıyor, Türk futbolundaki hinlikleri hiç bilmiyordu. Etrafında dostları ve danışmanları vardı. Ama onların da büyük kısmı başkan Yıldırım'a ilk yıllarında çok büyük hatalara yaptırttı. Aradan yıllar geçti. Aziz Yıldırım pişti, işi öğrendi. Fenerbahçe'nin menfaatlerinin zarar görmemesi için nelere yapması ve neler yapması gerektiğini çözmeye başladı.

F.BAHÇE'Yİ DÜŞÜNÜYORSA
Çözdü de ne oldu? Aslında bu iki vahim şampiyonluk kaçışı işi çözmüş bir başkana yakışır mıydı? Benim görüşüm bu iki şampiyonluğun kaçışı da tamamen şanssızlık. Mesela Trabzonspor maçı 8-0 bitmesi gerekirken 1-1 bitti.
Orada kaçan gollerde top 10 cm farklı yere gitse siz bu satırları okuduğunuzda Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'de bir efsane haline gelmiş olacaktı. Futbol topunun 10 cm farklı yere gitmesiyle 20 milyonluk Fenerbahçe'nin kaderinin de değişmesi aslında futbolun bir cilvesi. Ama Aziz Yıldırım devam kararı alırsa -ki almalı- onu çok ama çok zor günler bekliyor.
Daum'u gönderecek mi? Büyük bir ihtimalle 'Evet'. Peki kim gelecek. Zico, Aragones, Daum. Peki sıradaki kim? Hangi futbolcular gidecek, kimler gelecek. Futbolun doğasındaki olumsuzluklarda Aziz Yıldırım reaksiyonları nasıl göğüsleyecek? Aslında hayat başkan Aziz Yıldırım'a en sıkıntılı yönünü bundan sonra gösterecek gibi görünüyor. Karar başkanın. Kendini ve ailesini seviyorsa görevi derhal bırakmalı. Ama Fenerbahçe'yi düşünüyorsa devam etmeli.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA