Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Daum'un zaferi...

Fenerbahçe, futbol maçı olmaktan günler öncesinden çıkmış karşılaşmayı çok rahat bir skorla kazandı. Hem şampiyonluk kupasının bir kulbunu tuttu hem de saha dışı çirkinliklere en iyi yanıtı verdi. Öncelikle şunu belirtelim: Yaklaşık 10 haftadır Fenerbahçe'nin gösterdiği bu başarının baş sorumlusu teknik direktör Christoph Daum'dur.
Takıma nasıl hücum edeceğinden çok, nasıl gol yemeyeceğini öğretmiş. Eğer Fenerbahçe şampiyon olacaksa, nasıl gol yemeyeceğini öğrendiği için şampiyon olacak.
Dün gece de bakıyoruz; üç farklı üstünlüğü sağlayana kadar rakibine neredeyse tek pozisyon vermedi.
Takım savunmasında mükemmel oynadılar. Ayağa bol pas yaparak sürekli inisiyatifi elde tuttular. İlk devrenin son 20 dakikası dışında da maçın mutlak hakimiydiler. Aslında Fenerbahçe gollerini organizasyonla değil, iki korner ve harika bir şutla buldu.
Christoph Daum'un planı haftalardır çok açık: "Ben rakibe pozisyon vermeyeyim. Şöyle veya böyle pozisyon bulur, maçı kazanırım."
Dün gece de aynen böyle oldu. Bir kornerde Mehmet Topuz çok iyi yükseldi. Diego Lugano geri çekiliverdi. Ve Fenerbahçe de golü buldu. Bu golden sonra Fenerbahçe yaklaşık 20 dakika gereksiz bir şekilde geriye yaslandı. Ama bu dakikalarda bile özellikle Gökhan ve Vederson kendi koridorlarını çok iyi kontrol ettiler. Emre ve Selçuk da defansın önünde zaten cılız gelen Ankaragücü ataklarını rahatlıkla durdurdu.

ARTIK TEK ENGEL KALDI
Daum devre arası riskli ama cesur bir karara imza attı. Sahada varlığıyla yokluğu belli olmayan Alex'i çıkarıp Cristian'ı oyuna almak yürek ister. Çünkü ikinci yarıda Ankaragücü golü bulsa oyunu döndürebilecek en önemli Fenerbahçeli futbolcu Alex artık sahada yoktu. Düşüncesi çok açıktı. Daum yine skoru koruyup orta sahada diri kalmak istedi. Aslında ikinci yarının hemen başında da maç bitiverdi. Yine bir korner, yine vahim bir kaleci hatası ve gelen ikinci gol.
Sonuçta Fenerbahçe, üzerine spekülasyon yapılmış çok kritik bir maçı kazandı. Önlerinde kalan yegane engel ise artık Trabzonspor.
Maç hakem için çok kolaydı. Kuddusi Müftüoğlu da birkaç ufak tefek hatası dışında başarılı bir yönetim sergiledi. Karşılaşma kağıt üzerinde Müftüoğlu için de zordu ama sakin duruşu ve isabetli kararlarıyla maçı kontrolünde tuttu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA