Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGELSİZ EKONOMİ CEMALETTİN GÜRSOY

Başkan Zoellick'ten timsah gözyaşları

Cuma günü IMF ve Dünya Bankası'nın Sivil Toplum Örgütleri (STK) için düzenlediği konferansta Birleşik Sakatlar Federasyonu (BİSAF) olarak yerimizi aldık. Katılım hayli yüksekti. Dünya Bankası Başkanı Robert Zoellick, IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn STK temsilcilerinin sorularına yanıt verdi. Federasyon olarak Zoellick'e bir soru da biz sorduk: "Bugünkü oturuma BİSAF olarak engellileri temsilen katılıyoruz. Özürlülere proje kapsamında yardımlarda bulunuyorsunuz. Bunun için teşekkür ediyoruz. Peki sakatlıkları önleyici bir çalışmanız var mı?"
Zoellick:
"Vietnam'a gittiğimde özürlülerin olduğu bir binada gördüklerim beni üzdü. Kiminin ayağı, kolu, kiminin gözü yoktu. Bunlar için projelerimiz var."
Örneğe bakar mısınız? Sanki bu insanları biz sakatladık. Önce Napalm ve fosforlu bombalar, zehirli kimyasal madde ve gazlarla binlerce insanı öldür; bir o kadar insanı da sakat bırak. Sonra kalk "Onların durumuna üzüldüm" diyerek timsah gözyaşı dök.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA