Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGELSİZ EKONOMİ CEMALETTİN GÜRSOY

Tek kolu olmayana ÖTV'den muaf araç

Tek kolum yok. 2009 tarihli yüzde 65 oranında "özel tertibatlı araç alır" ibareli raporum mevcut. 'H' tipi ehliyetim de var. Özürlü aracı için istenen belgeleri yaptırdım. Ancak Tekirdağ/ Çorlu Vergi Dairesi ısrarla "ÖTV'den muaf araç alamazsın" diyor. Neden? Benim gibi tek kolu olmayana niçin özürlü aracı verilmiyor. Bize bir yol gösterin. Erkan Durmaz- Keşan/ Edirne
Değerli okurum. Maalesef bürokratik engeller mağdur sayısını katlıyor. Çorlu vergi dairesindeki memur işgüzarlık yapmış. Açıp mevzuata bir baksa "özürsüz" davranışını sürdürmezdi. Yürürlükteki yasaya göre 'H' sınıfı ehliyeti olan birinin ister tek kollu olsun ister tek ayaklı olsun, alacağı aracı kullanabılmesi için özel tertibat taktırması yeterli. Belgeleriniz tamam.
Hem 5378 sayılı Özürlüler Yasası, hem de, 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanunu'ndaki hükümler çerçevesinde ayrıca 30/04/2010 sayı ÖTV- 2/ 2010-3 Özel Tüketim Vergisi sirküleri /12'de belirlenen kıstaslara göre ÖTV'den muaf araç alabilirsiniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA