Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NUR ÇİNTAY

2016'nın seyahat planları

Aramaların gösterdiğine göre bu yıl en çok 'Melekler Şehri'ne gitmek istiyoruz. Yani Bangkok'a. İkinci sırada New York var, takipçilerse Amsterdam, Paris, Roma. Ne diyelim, herkese 'beşibiryerde' dileyelim!

Moskova acaba nerede hata yaptı? Sen 2015'in bir numarası ol, 2016'da dokuzuncu sıraya düş... Büyük hezimet. Amsterdam tutarlı mesela: Geçen yılın ikincisiyken, bu sene üç numarada, sadece tek basamak inmiş, olur o kadar! Ne bunlar? Seyahat arama sitesi momondo'nun aramaları... Hem 2015'in yılsonu değerlendirmesini yapmışlar, hem de 2016'nın ilk verilerine bakmışlar. Türkiyeli turistlerin en çok gitmek istediği yerleri, turizm jargonuyla söylersek en çok tercih edilen/popüler/favori 'destinasyon'ları çıkarmışlar. Kazananlar da var, kaybedenler de... Momondo üstünden 2016 için yapılan yurt dışı aramalarında ilk sırada Bangkok geliyormuş. Tayland'ın yerel lisanda 'Melekler Şehri' anlamına gelen başkenti Krung Thep. İlginç. Hayatta en gitmek istedikleri şehir burası mı yani bizimkilerin? Niye ki acaba? İkinci sırada New York var. Ki çok daha anlaşılır. İlk beşi Avrupa'da tamamlıyoruz: Amsterdam, Paris, Roma. Amsterdam'ı söylemiştik, ucuz kurtulmuş. Paris'le Roma'ysa en şanslılardan: Biri yedi, biri altı basamak yükselmiş geçen seneye göre. Altı numara için hâlâ aynı kıtada ve Berlin'deyiz. O da dört basamak çıkmış. Yedinci sırada, bütün filtreler tedavülden kalksa yine de şahane Instagram'lık fotoğraf verecek olan Havana var. Londra, Moskova ve Los Angeles'la 10'a tamamlanıyor destelik liste. Velhasıl 2016'nın yıldız listesi, bu... Yedi Kocalı Hürmüz'den ve o nefis şarkıdan (Yalnız Kullar) ödünç alarak dileyelim: "Hey Tanrım bana üç tane (Ooooo) / Üç de yetmez beş tane (Aaaaa) / Beş de yetmez yedi tane / Ver ver ver ver / Ver Allahım ver!"

BERLİN ZİLLERİ KONUŞUYOR!
Berlin'in çok kültürlülüğünü en iyi anlatan görüntülerden biri de kapı zilleri. Türk-Alman ilişkileri, oraya yerleşmiş bizimkilerin bolluğu, hangi semtlerde kümelendiği, hepsi zillerde. Bazı apartmanlar mozaik, hatta ebru. Kimilerinde tek tük tanıdık soyadı, kimi binayı hepten Türkiye'den göçmüş bir aile ele geçirmiş. Berlin sokakları da, zilleri de sosyolojik, antropolojik araştırma alanı! Etrafta bu gözle dolaşıp hayat hikâyeleri hayal etmek de çok tatlı...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA